Geçen yıl Türkiye’yi sarsan Susamam isimli rap şarkısı, yıldönümünde sosyal medyada yeniden gündeme oturdu. Şarkının öncüsü olan Şanışer de sosyal medya hesabından Susamam’ın birinci yıldönümü için 'karamsar' bir paylaşım yaptı.

Susamam’ın birinci yıldönümünde Şanışer’den paylaşım: Üzgünüm...

Şanışer adıyla bilinen Sarp Palaur'un 17 sanatçı ile birlikte hazırladığı; doğa, adalet, eğitim, kadına şiddet ve hayvan hakları gibi konularda mesajlar veren şarkısı Susamam'ın yıldönümü sosyal medyanın fazla konuşulan gündemlerinden biri oldu. #Susamam etiketi, Türkiye gündeminde ikinci sıraya kadar yükseldi.

Rapçi Şanışer ise sosyal medya hesabından Susamam’ın yıldönümünde bir paylaşım yaptı. ‘Müziğin bir şeyleri değiştirebileceğini daha az inandığını’ ifade eden Şanışer, tweetinde şöyle dedi:

“#Susamam’ın yıldönümü bugün. Üzgünüm, müziğin bir şeyler değiştirebileceğine artık daha az inanıyorum. Ama yapmaya devam edeceğim. Zira elimden gelen tek şey bu.”

GEÇEN YIL GÜNDEMİ SARSMIŞTI

Rapçilerin seslendirdiği Susamam şarkısı, 2019’un 6 Eylül günü Türkiye gündemini sarsmıştı. Şanışer’in 17 müzisyenle beraber yaptığı şarkı, birçok saat içinde yüz binlerce kez dinlenmişti.

Fuat, Ados, Hayki, Server Uraz, Beta, Tahribad-ı İsyan, Sokrat St, Ozbi, Deniz Tekin, Sehabe, Yeis Sensura, Aspova, Defkhan, Aga B, Mirac, Mert Şenel ve Kamufle’nin yer aldığı Susamam şarkısında, farklı konu başlıklarıyla Türkiye gündemindeki meseleler; ‘adalet’, ‘özgürlük’, ‘eğitim’, ‘kadına yönelik şiddet’, ‘hayvana yönelik şiddet’, ‘kentleşme’ gibi konular işleniyor.