Cemal Kaşıkçı cinayetine dair Suudi Arabistan'da 5 kişiye idam cezası verildi. Cinayete ilişkin 3 kişi de toplamda 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Suudi Arabistan'daki Cemal Kaşıkçı davasında 5 kişiye idam cezası verildi

Suudi Arabistan Başsavcılığı, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da öldürülmesi sonrası açılan davada beş kişiye idam cezası verildiğini açıkladı. Üç kişiye de toplamda 24 yıl hapis cezası verildi.

Savcılık, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın sağ kolu olan ve Türkiye’nin cinayetin baş sorumlularından biri olarak gördüğü Suud el Kahtani’nin ise serbest bırakıldığını açıkladı. Buna göre Kahtani, hakkında soruşturma açılmasına rağmen suçlu bulunmadı ve serbest bırakıldı.

Yine cinayetin baş şüphelilerinden biri olarak görüşen Suudi Arabistan istihbarat başkan yardımcısı Ahmed el Asiri de delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Suudi Arabistan’ın Türkiye başkonsolosu da serbest bırakıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy tarafından bir açıklama yaptı. Açıklamada,"Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında Suudi Arabistan’da yürütülen davada ilgili mahkeme tarafından bugün açıklanan karar, gerek ülkemizin gerek uluslararası toplumun bu cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılmasına ve adaletin tecellisine yönelik beklentilerini karşılamaktan uzaktır" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018’de gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmüştü.