Suudi Arabistan, 2030 yılı turizm hedefleri kapsamında ülkeyi ziyaret edecek ABD, İngiltere ve Schengen vizesi/oturumu sahibi Türkiye vatandaşlarına kapıda vize alma imkanı verecek.

Suudi Arabistan, şartları yerine getiren Türkiye vatandaşlarına 'kapıda vize' verecek

Suudi Arabistan, ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türkiye vatandaşlarının bir kısmına kapıda vize alma imkanı sunmaya hazırlanıyor.

Buna göre, ABD, İngiltere ve Schengen vizesi/oturumu sahibi Türkiye vatandaşları, bu vizelerini en az bir kez kullanmış olma koşuluyla, kapıda vize alarak Suudi Arabistan’a giriş yapabilecekler.

Ülke yönetimi daha fazla turist hedefiyle bu açılımı yapıyor. Ülkeye varışlarda alınacak vize ücreti, sigorta dahil 128 dolar olacak.

KAPIDA VİZE KOŞULLARI

Suudi Arabistan turizm açılımı çerçevesinde uygulamaya koymuş olduğu 'turistik vize' ve 'kapıda vize' uygulamasında yolcuların pasaportlarında geçerli Schengen, Amerikan - ABD ve İngiltere vizesi olanların bu vizelerinin en az bir kez kullanılmış ve pasaportlarının en az 6 ay geçerli olması gerekiyor. Ülkeye girişte sağlık sigortası satın alınması ve ülkede kalınacak süreyi kapsayacak şekilde otel rezervasyonu şartı da aranıyor. Yolcuların gidiş-dönüş uçak bileti alma şartının yanı sıra turistik vize 1 yıllık olup tek seferde maksimum kalış süresi 90 gün olacak. Ülkeye varışlarda alınacak olan vize ücretinin sigorta dahil 128 USD olacağı öğrenildi.

DHA