Suudi Arabistan'la İsrail arasında daha yakın ilişkiler isteyen ABD'nin iki ülke arasında ziyaretlere olanak tanıyan hamlesi şimdilik rafa kalktı. Suudiler, İsrail vatandaşlarının ülkeyi ziyaret edebilme önerisini reddettiğini açıkladı

Suudiler bile İsrail’i istemiyor

Dış Haberler Servisi

ABD'nin İsrail'le iyi ilişkiler geliştirmesini istediği Suudi Arabistan, İsrail vatandaşlarının ülkeye girişine olanak tanıyan öneriye sıcak bakmadığını duyurdu. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, İsrail makamlarının iznine rağmen henüz İsrail vatandaşlarının ülkeye girişini onaylamadıklarını açıkladı.

Bin Ferhan, "Politikamız sabit. İsrail devleti ile ilişkimiz yok ve İsrail pasaportu taşıyanlar şu an için krallığı ziyaret edemiyor. Filistinliler ve İsrailliler arasında bir barış anlaşmasına varıldığında, İsrail'in bölgeyle ilişkilerinin tesis edilmesi konusunun masada olacağına inanıyorum" dedi.

İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri, bir önceki gün yaptığı açıklamada İsraillilerin "hac ziyaretleri" gibi" nedenlerle ya da yatırım, toplantılar gibi ticari nedenlerle dokuz güne kadar Suudi Arabistan'a seyahat etmelerine izin verileceğini açıklamıştı. Bu açıklama üzerine gözler Suudi Arabistan'dan gelecek yanıta çevrilmişti.