T24'e 'Fuat Avni' tweetlerini haberleştirdiği gerekçesiyle açılan davada beraat kararı verildi

T24'e 'Fuat Avni' davasında beraat kararı verildi

T24'ün kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın hakkında, “Fuat Avni” tweetlerinin haberleştirildiği gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis cezası öngören “terör örgütüne üye olmaksızın yardım” suçundan açılan davanın ikinci duruşması, bugün saat 10.50’de İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Savcı esas hakkında mütalaasında beraat kararı verilmesini istedi. Davada beraat kararı verildi.

Kararda, "Sanık hakkında terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan kamu davası açılmış ise de, üzerine yüklenen suçun unsurları oluşmadığından ve yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olduğundan beraatine karar verildi" ifadesi kullanıldı.

“Fuat Avni” mahlaslı hesaptan paylaşılan binlerce tweetten Mart 2014-Nisan 2016 arasındaki iki yılda toplam 108 tweetin haberleştirilmesi gerekçesiyle açılan davanın iddianamesinde, “Doğan Akın'ın örgütle hiyerarşik bir ilişki içinde olduğunun tespit edilmediği, T24'te örgüt aleyhine çok sayıda yazı ve haber yayımlandığı" belirtiliyor, bu nedenle "kasıt unsurunun mahkemece değerlendirilerek yargılama yapılması” talep edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Temmuz 2019’da, T24 ve Diken'in de aralarında bulunduğu bir grup haber sitesine, 2014-2016 yılları arasında "Fuat Avni" mahlasıyla kullanılan Twitter hesabından yapılan bazı paylaşımları haber yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

Çağlayan’daki İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen T24 hakkındaki davanın ilk duruşması 19 Şubat 2020’de yapıldı. 17 Nisan’a ertelenen davanın 2. duruşması, Covid-19 salgını nedeniyle tekrar ertelenerek 2 Temmuz 2020’ye bırakılmıştı.