Van-Hakkari Tabip Odası’nın aşı bilgilendirmesi için kentte stant açma isteği, Valilik engeline takıldı. Valilik 13 Temmuz’da yapılan başvuruya hala yanıt vermedi.

Tabip Odası’nın aşı bilgilendirmesi için stant açma isteği, Van Valiliği'ne takıldı

Van-Hakkari Tabip Odası’nın aşı bilgilendirmesi için kentte stant açma yönünde valiliğe yaptığı başvuruya yanıt verilmedi.

Van-Hakkari Tabip Odası, 13 Temmuz’da Van Valiliği’ne kentte aşılama oranın çok düşük olması nedeniyle, halkı aşı yapmaya ikna etmek için bilgilendirme standı açma talebiyle başvuruda bulundu. Açılmak istenen aşı bilgilendirme standı da kentte devam eden eylem ve etkinlik yasağına takıldı. Van Valiliği, geçen 10 gündür yapılan başvuruyu hala yanıt vermedi.

Van- Hakkari Tabip Odası tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Van Hakkari Tabip Odası olarak 13.07.2021 tarihinde Van Valiliğine yazı yazarak yazıda belirtilen tarih ve saatler için Covid 19 aşı bilgilendirmesi için stant kurma talebinde bulunduk.Sizlerin de malumu bölge illerinde vaka sayıları bir yandan artarken diğer yandan aşı oranları diğer bölgelere göre çok daha az sayıdadır. Van'da 1600 günden fazladır her türlü etkinliğimize engel olan Van Valiliği ne yazık ki Covid 19 pandemisi gibi can yakıcı toplumsal bir sorun karşısında talebimizi yanıtsız bırakmıştır. Üstelik kendilerine yakin kesimlerin her turlu etkinligine izin verdikleri bilinen bir gerçektir. Bu durumu siz değerli basın emekçilerinin ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."