Mehmet Ali Erbi'in, şarkıcı Ece Ronay Bilir'i taciz ve tehdit ettiği suçlamasıyla yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Erbil’in 7 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Duruşma, karar için 10 Şubat tarihine ertelendi.

Taciz gerekçesiyle yargılanan Mehmet Ali Erbil’in hapsi istendi

Mehmet Ali Erbil'in, klibinde oynadığı sosyal medya fenomeni Ece Ronay Bilir'e attığı mesajların ifşa olmasının ardından 'elektronik haberleşme aracılığıyla cinsel taciz', 'sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret' ve 'tehdit' suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ece Ronay Bilir ve sanık Mehmet Ali Erbil katılmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık Mehmet Ali Erbil’in, “zincirleme şekilde elektronik haberleşme aracılığıyla cinsel taciz” ve “Sesli yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret” suçlarından toplamda 7 yıl 3 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Savcı, Erbil'e "Tehdit" suçundan ise beraatine karar verilmesini istedi.

Ece Ronay'ın avukatı mütalaaya katıldıklarını belirterek sanığın tehdit suçundan da cezalandırılmasını istedi. Erbil'in avukatı ise mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Mahkeme, sanık avukatının süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

Sanık avukatına mütalaaya karşı beyanda bulunması için süre veren mahkeme, duruşmayı karar için 10 Şubat tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU?

Klibinde rol alan Mehmet Ali Erbil'in kendisini taciz ettiğini söyleyen ve cep telefonundaki mesaj kayıtlarının görüntülerini yayınlayan Ece Ronay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu dilekçesini avukatı aracılığıyla savcılığa sunan Ronay, Erbil’in kendisine tacizde bulunduğunu ve hakaret ettiğini iddia etmişti.

(İHA-DHA)