Tacizden ihraç edilip TSK’ye geri dönmüş!

Burdur’da oğlunun doğum gününde fenalaşan ve tedavi gördüğü hastanede 5 gün sonra yaşamını yitiren Gül Efe’yi şiddete maruz bıraktığı iddiasıyla tutuklanan astsubay eşi Mehmet Efe hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Efe hakkında emrindeki bir askerin annesini taciz ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldığı ve meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı.

TSK Yüksek Disiplin Kurulu, Mehmet Efe’yi, TSK Disiplin Kanunu’nun 20’nci maddesinin (b) bendindeki ‘Ahlaki zayıflık görevine, sosyal ve aile yaşantısına zarar verecek derecede menfaatine, içkiye, kumara düşkün olmak veya Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarını sarsacak şekilde yüz kızartıcı, utanç verici veya toplumun genel ahlak yapısına aykırı fiillerde bulunmak’ maddesi gereği meslekten ihraç etti. Efe’nin, açtığı dava sonrası görevine döndüğü belirtildi.

2019 Ağustos ayında Burdur 58’inci Piyade Alay Komutanlığı’nda göreve başlayan Mehmet Efe’nin, daha sonra Ankara Polatlı’daki 58’inci Topçu Tugayı’na tayin edildiği, çocuklarının okulu dolayısıyla evini taşımadığı kaydedildi.

DHA

cukurda-defineci-avi-540867-1.