Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde tacizci öğretmenin göreve devam etmesini protesto eden öğrenciler okul idaresi tarafından uzaklaştırma cezasına çarptırıldı

Tacizi protestoya ceza

Rıfat Kırcı

İstanbul Büyükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde tacizci hocanın ders vermesine müsaade eden idare bu durumu protesto eden öğrencileri cezalandırdı. Tacizci öğretmenin göreve devam etmesini istemeyen ve bunun için eylem öğrenciler okul yönetimi tarafından disiplin cezasına çarptırıldı. Ceza alan öğrencilerin ailelerine ulaştırılan belgeye göre öğrencilerin davranış puanlarının düşürüldüğü ve okuldan kısa süreli uzaklaştırıldığı bildirildi.


Yarkadaş duyurdu
Cezayı Twitter hesabından duyuran gazeteci ve eski CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, "İşte rezaletin belgesi!" diyerek yönetim tarafından verilen cezanın belgesini paylaştı.

Yarkadaş, "İşte rezaletin belgesi! Küçük Çekmece Kadriye Moroğlu Lisesi'nde öğretmen tacizini protesto eden öğrencilerden 15'ine 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Okul yönetiminin bu tavrı ‘Tacize uğrasanız da susun’ anlamına geliyor. Susmayan gençler ise cezalandırılıyor’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Gazetemize ulaşan bir öğrenci disiplin soruşturması geçiren öğrenci sayısının tam bilinmediğini söyledi. İsmini vermek istemeyen öğrenci şu ana kadar cezası kesinleşen iki öğrenci olduğunu belirtti. Öğrenci, yaklaşık 15 kişinin aynı cezaya çarptrıldığını tahmin ettiklerini de sözlerine ekledi.

Kabul edilemez
Konuya ilişkin BirGün’e konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker şu ifadeleri kullandı: “Okulda bir taciz olayı oluyor, öğretmene soruşturma açılıyor ancak öğretmen ders vermeye devam ediyor. Çocuklar haklı olarak o hocanın ders vermesini istemiyor. Okulda zararsız bir şekilde taleplerini dile getirdikleri eylem yapıyorlar. Okulda demokratik şekilde hak arayan öğrencilere ceza verilmesi kabul edilemez.”

Ayrıca müdür ile konuşmak için aradığımız okulda bir yetkili müdürün görüşmek istemediğini aktardı.

***

Ne olmuştu?

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde coğrafya öğretmeni, E. İsimli bir öğrenciyi taciz etmişti. Hakkında dava açılan öğretmen, görevine devam etmişti. Öğrenciler tacizi protesto etmişti.