İstanbul Üniversitesi'nde "Burası pavyon değil, böyle giyinemezsiniz" diyerek öğrencilerin üzerine oturan Atilla Girgin hakkında suç duruyurusunda bulunulacak. Öğrencilerden M.Ç. "Dekanlık, İstanbul Aydın Üniversitesi’ne de Girgin ile ilgili işlem yapılmasına yönelik başvuruda bulunacak" dedi

Tacizle suçlanan Girgin hakkında savcılığa başvurulacak

DİLAN ESEN

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi TV Haberciliği ve Programcılığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Girgin’in önceki gün kadın öğrencilere fiziksel ve sözlü tacizde bulunduğu kadın öğrencilerden M.Ç. savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Çok sayıda kadın örgütünün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım üzerine duyulan olayda doktora jüriliği için İstanbul Üniversitesi’ne gelen Girgin, koridorda oturan kadın öğrencilere hakaretlerde bulundu. “Burası okul pavyon değil, böyle giyinemezsiniz” şeklinde sözler sarf eden Girgin öğrencilerin üzerine yürüyerek kimliklerini isteyip darp etti. ""

SAVCILIĞA BAŞVURACAĞIZ

Girgin’in saldırısına maruz bırakılan öğrencilerden biri olan M.Ç. BirGün’e konuştu. İletişim fakültesinin dekanlığına başvurduklarını söyleyen M.Ç., şunları söyledi: “Atilla Girgin’in geçen yıl yaşanan bir olay nedeniyle doktora jüriliği yapması yasaklanmıştı. Başka bir hoca da kendisini okula getirtip bir doktora öğrencisine jürilik yaptırmış. Dekanlık da bu duruma çok tepkili ve okula girişi yasaklandı. Girgin ile ilgili dilekçe verdik ayrıca dekanlıkta bir dilekçe vermiş. Dekanlık, İstanbul Aydın Üniversitesi’ne de Girgin ile ilgili işlem yapılmasına yönelik başvuruda bulunacak. Arkadaşlarımla beraber savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız.”