Hatay'da yaşayan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın ablası Semiha Duymaz, günlerdir enkaz altında kalan kardeşi ve ailesinden ses gelmediği için emir gelmeden çalışmaların durdurulduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından isyan eden abla Duymaz, "Böyle bir sistem var mı Allah aşkına? Var mı böyle bir adalet, ölüme terk edildiler" dedi.

Taha Duymaz’ın ablası: Ses gelmiyor diye bakamazlarmış, ölüme terk edildiler

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma neden olan depremde ailesi ve akrabalarıyla birlikte enkaz altında kalan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın ablası Semiha Duymaz, günlerdir sesini duyurmaya çalışıyor.

Konuyla ilgili ilk günden itibaren açıklama yapan abla Semiha Duymaz, enkaz çalışmalarının ses gelmediği için durdurulduğunu söyledi.

Hatay'da enkaz altında kalan Taha Duymaz’ın ablası Semiha Duymaz, sosyal medya hesabı Instagram üzerinden yaptığı açıklamada “Kardeşim Melek, Taha, Umut, halam ve eniştem enkaz altında. Lütfen yardımcı olun kimse bakmıyor olduğu bölgeye. Hatay Antakya, Betonsan Bedisabuncu Okul karşısı” diyerek, “Taha enkaz altında” ifadelerini kullandı.

Günlerce yardım çağrısı yapan Semiha Duymaz, sonunda ekiplerin enkaza ulaştığını ancak enkazdan hiçbir ses gelmediği için çalışmaların sonlandırıldığını yazdı. Duymaz, "Olduğu bölgede çalışma var ama ses yokmuş, konuşamıyorlar bayılmışlar. Ses yok diye AFAD emir gelmeden bakamazmış, böyle bir sistem var mı Allah aşkına? Böyle bir adalet, ölüme terk edildiler. Ne olur Allah rızası için duyun sesimizi, bizi bu canları, onca insanı” diye isyan etti.

taha-duymaz-in-ablasi-ses-gelmiyor-diye-bakamazlarmis-olume-terk-edildiler-1124358-1.

Sosyal medya fenomeni CZN Burak da Taha Duymaz'ın altında olduğu enkazın önüne giderek yardım çağrısında bulundu. CZN Burak yayınladığı videoda, "Şu an şu binada Taha Duymaz'ın kendisi, Melek Duymaz kardeşi, Umut Duymaz kardeşi, halası ve eniştesi var. Ve diğer yaşayan komşular var. Burası sekiz katlı bir bina. Lütfen herkesten yardım istiyorum" dedi.

CZN Burak'ın videosunu paylaşan abla Duymaz, "Şu an @cznburak abimiz Allah razı olsun, kardeşlerimle sokak sokak gezip vinç arıyorlar. Enkaz bölgesine ve kimseye ulaşamıyorlar. Ekiplerin söyledikleri, oradan emir almamız gerek. Böyle bir şey olabilir mi? Bu durumda emir nedir, ses olduğuna rağmen kaç gün ne olur dayanın bol bol dua, sizin dualarınız güç versin" dedi.