Suç örgütü liderliğinden hüküm giyerek hapis yatan ve tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi’nden tahliye olan Kürşat Yılmaz, kendisini 'kahraman' ilan eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

Tahliye edilmişti: Kürşat Yılmaz, kendisini 'kahraman' ilan eden Bahçeli'yi ziyaret etti

Tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde geçen günlerde tahliye olan Kürşat Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

MHP MYK Üyesi Deniz Depboylu, Kürşat Yılmaz'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmesine ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşarak, "Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitlerinden Yakup Kürşad Yılmaz, tahliye olmaları münasebetiyle Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiyi ziyaret etmişlerdir" dedi.

tahliye-edilmisti-kursat-yilmaz-kendisini-kahraman-ilan-eden-bahceli-yi-ziyaret-etti-939650-1.

KÜRŞAT YILMAZ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kürşat Yılmaz, 30 Ekim 2005 tarihinden itibaren “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapisle cezalandırılmıştı.

2021 yılında Kürşat Yılmaz'ın avukatlarının başvurusu üzerine yeniden yargılama talebi, dosyadaki bir kısım suçlar yönünden kabul edilmiş, 32 yıllık cezadan beraat etmişti.

Yılmaz, 'güvenlik' gerekçesiyle cezaevinden tahliye edilmişti.

BAHÇELİ 'KAHRAMAN' İLAN ETMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir konuşmasında tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkarılması çağrılarına tepki göstererek, “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı” demişti.

Çakıcı, yeni infaz düzenlemesiyle geçen sene serbest bırakılmıştı.