Tahliye kararı veren hakimler tutuklandı!

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile tutuklu 75 polis hakkında tartışma yaratan tahliye kararını veren ve kısa bir süre önce HSYK tarafından açığa alınan İstanbul 29. Asliye Ceza Hakimi Metin Özçelik ve 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer tutuklanma talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. İki hakim 'örgüt üyeliği' ile suçlanıyor.

Mahkeme, iki ismin de tutuklanmasına karar verdi. Hakimlerinden Metin Özçelik tutuklanırken, Mustafa Başer'in henüz teslim olmadığı belirtildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, dosya üzerinden tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Özçelik ile Başer için gözaltı kararı vermişti. Başsavcılığın, bu gelişme üzerine iki hakim hakkında gözaltı kararı verdiği belirtildi. Metin Özçelik Bakırköy Adliyesi'ne gelirken Mustafa Başer'in ise arandığı öğrenilmişti.

HSYK müfettişlerine ifade veren iki hakimin dosyası üzerinde inceleme yapan müfettişler tutuklanmalarını talep etmişti. Hâkimler Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na davet edildi ancak kendileri adliyeye gelmeden Başsavcılık iki hakimin tutuklanmaları istemli dosya Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNDEN SONRA AÇIĞA ALINMIŞLARDI
Özçelik ve Başer'in verdiği tahliye kararı nöbetçi mahkeme tarafından yok sayılmıştı. Bunun üzerine başlayan krizin ardından HSYK olağanüstü toplanmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sarf ettiği "HSYK toplantısı geç kaldı" sözlerinin ardından sadece kısa bir süre sonra HSYK, hakimlerin açığa alındığını açıklamıştı. HSYK 3. Dairesi de hakimlerin soruşturması için izin vermişti.

Meslekten uzaklaştırılan 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Başer'in yerine jet hızıyla yeni hakim atanmıştı. Hakimin ilk icraatı, mahkemenin kriz yaratan tahliye kararlarının 'yok hükmünde' sayılması olmuştu.

Bu sefer 'geç kalmadı': Yeni hakim tahliye kararlarını 'yok hükmünde' ilan etti

Tahliye krizi: Geç kalındı diye özür dileyen HSYK soruşturma izni de verdi

Erdoğan'ın 'geç kaldı' dediği HSYK, tahliye kararı veren hakimleri açığa aldı

Erdoğan talimat vermeden duramıyor: HSYK toplantısı geç kaldı

'Paralel' polislerin tahliyesi başsavcıdan döndü