İran’da uygulanan zorunlu türbana karşı üniversite öğrencileri dün eylem yaptı. Tahran Üniversitesi’nde bir araya gelen kadınlar “Seçim yapmak hakkımız” sloganıyla zorunlu türban uygulamasını protesto etti. Kadınların eylemine çok sayıda öğrenci destek verirken muhafazakar öğrenciler protestoya müdahale etmek istedi. Öğrenciler arasında arbede yaşanırken eylemi gerçekleştiren kadınlara “Üniversiteyi terk et” sloganları atıldı. Bunun üzerine kadınlar türban zorunluluğuna […]

Tahran Üniversitesi’nde türban protestoları

İran’da uygulanan zorunlu türbana karşı üniversite öğrencileri dün eylem yaptı.

Tahran Üniversitesi’nde bir araya gelen kadınlar “Seçim yapmak hakkımız” sloganıyla zorunlu türban uygulamasını protesto etti.

Kadınların eylemine çok sayıda öğrenci destek verirken muhafazakar öğrenciler protestoya müdahale etmek istedi. Öğrenciler arasında arbede yaşanırken eylemi gerçekleştiren kadınlara “Üniversiteyi terk et” sloganları atıldı.

Bunun üzerine kadınlar türban zorunluluğuna karşı çıkacaklarını ve eylemlerine devam edeceklerini bir kez daha ilan etti.

Eylemden görüntüler şu şekilde yansıdı:

İran’da türban zorunluluğuna uymayan kadınlar hapis ve para cezalarıyla sınanıyor. Bunun üzerine bireysel eylemler de dahil olmak üzere çok sayıda kadın zorunlu türbana karşı ülkede eylemler gerçekleştiriyor.

İranlı kadınların başörtüsü eylemi yayılıyor