Taht Oyunları hakkında  her şey

Akgezenler geldi, çektiler emaneti yaktılar duvarları. Şimdi conconlar düşünsün. Yıllarca ezdiniz akgezenleri. Yok ölü, yok kirlik ruh dediniz. Al işte, ejderhaları bile var. Ejderhaaa yaptılar ejderhaaa. Tamam tasarım başka yerden ama gönülden yaptılar. İsteye isteye yaptılar. Şimdi duvar da yok. Düşünürsünüz evinizde.

Adamlar ölüyken imkânsızlıktan diriltti kendilerini. Onca zaman ‘Bi gideyim akgezen tedavi araştırması yapayım?’ dedin mi? Ben dememiştim. Sonuçta kendimi tedavi araştırması yapamıyorum. Neyse, bunlar ölüp ölüp dirildi. Ama kendi kendine dirilmediler. Dirildiler, sen diriltebildin mi kendini? Dirisin Con Snow... Sarıkız’la aranızda yerli magazin haftasının favori tarzında akrabalı bi karışık yaptın. Ne sevdiler magazinler bu konuyu arkadaş. Herkes kendisi utansın, herkes birisini parmakla gösteriyor. Maksat elektrik üstlerinden aksın gitsin. Üzerleri mi üstleri mi kim bilebilir?

Manyak Sersei karısı iyice psikoya bağladı. Ya inanamıyorum, böyle bir insan olabilir mi ya? Sadece elaleme acı çektirmek için çile formatında doğmuş. Ya böyle insanlar olabilir mi? Böyle bir kötülük... Neyse sonra bizim işçilere verilen zammı filan hatırlayıp şaşırtmıyorum kendimi.

Her devrin adamı Pitır Beyliş’in fişini çektiler. İpini kestiler ya da herhangisi. Benim favori adamımdı. İğrenç gibi iğrenç. Kötü gibi kötüydü. Cahil kötü değildi, bilgili, görgülü, ortamcı, muhabbetçi, her alemi senden iyi bilen sinsi bir yılan gibi bir kötüydü. Zamanımızın kötülerinin neredeyse okuma yazması yok. Bu Beyliş kaç dil biliyor, kaç dil anlıyor, onu biliyor muyuz? 7. Sezona kadar herkese kansız beyin ameliyatı yapıp ortamına ortam kattı. Hep sistemin yanındaydı. Dizinin yerlisi çekilirse kendisini Ahmet Hakan oynasın. Bence olur. Sakaldan filan da androjen. Bunlar hep güzel bonuslar hayatta. ‘Bonus’ ne ya? ‘Şey’ işte.

Herkese ağzının payını veren Sibel Kekilli, kendisine Instagram hesabı üzerinden yazılan sapıkça yorumlardan zor günler geçirse de bu durumdan daha güçlü çıktı.

Tayriyın, bence en karizmatik karakterlerden biri. Yediği önünde, yemediği arkasında. İçtiği malzeme ortamın en kalite şarabı. Sabahtan akşama şarapları, manitaları emüzledi emüzledi, sonra da kafasını kullanıp şeklini yaptı. Kardeşi Ceymi malıyla da aralarındaki husumeti bakın bitiren budur. Adam akıllı. İlk birkaç sezon bunun kadar eğlenen var mı? Dizinin en çok partileyen abisi olabilir. Ama o Dorn denen ortamda da çok acayip şeyler filan oluyor diyorlar bana yoksa şüphen mi var?

Kızıl Kız (Con Sınov’un ilk göz ağrısı) Con Snov’un ilk badelediği kız. Hatırladınız mı? Daha yüzeysel anlatmam gerekirse, bu kız Con Sınov’u da vuruyor. Kızımız elim bir ihanet sarmalı şebekesinin genç dimağları etkilemesi sonucu feci şekilde vefat ediyor. Toprağı bol olsun, yılan gibi kızdı.

Kalesi... Kalesi biliyorsunuz İbrahim Erkal’ın Canısı parçasından adını alıyor. Kaleeeesiii Kaleeeesii, Demokraaaattt Birisiiiii diye ulayan parçada söz ve elektro davullar bana aittir. Son bölümdeki olayları silin. Neyse, ejderhaları var bu kızın. Şimdi diziyi de izlemeyene anlatmak çok zor. Kalesi’nin abisinin kafaya altın döküyorlar. Kesin altın lobisi. Sakallı adamlar. Aslında bizim gibiler, parayla pulla işleri yok. Adam gibi adamlar. Yürek yiyiyor hepsi. Kalesi de bir gün gidip yüreğini yiyiyor. Az pişmiş olduğu için şimdi ısırınca biraz kan çıkıyor tamam mı? Neyse bu olaylar sonucunda Kalesi hakkında şu anda savcılarımız soruşturma başlatacak.

Parlayan kılıçlı adamlar... Böyle bir ekip var. Bazen çok yorgun olduğum günler izlediğim bölümlerde ortaya çıkıyorlar. Böyle nasıl diyeyim bi ekip... Tuhaf bi ekip ama. Birinin gözü yok. Diğeri ölüp ölüp diriliyor. Sonra bakıyorsun bu ikisi aynı adam, böyle bir rastlantı olabilir mi? Yazar bey ne derse biz onu emir telakki ederiz. Şişli hem de... Neyse bu adamlar bi ayin mayin bi kafalar yaşıyorlar, tam bilemedim.

Bütün bölüm boyunca öğrendiğim tek şey:

Ateşe tapan bir insandan satın alınan bir inek, yeni sahibine kendisini sağdırmazsa. Yeni sahibi ateşe tapanların kılığına girebilir mi?