TAKSAV Bodrum’un konuğu Orhan Bursalı

BİRGÜN İZMİR

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) Bodrum Temsilciliği 22 Eylül Pazar günü kahvaltı ve söyleşi düzenledi. “Taksav Buluşmaları” adı altında TAKSAV Bodrum Temsilciliği’nde düzenlenen “Homosapıens'den Siberinsan'a” konulu söyleşinin konuğu Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı oldu.

Söyleşi başlangıcında Orhan Bursalı hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı. Sonrasında söz alan Orhan Bursalı, ayrıntılı bir sunum yaptı. 1913 yılında ortalama insan yaşamının 24 olduğunu, 2016 yılında 72 yıl olduğunu, ileriki dönemdeki teknolojik gelişmelerin tıp alanında uygulanmasıyla ortalama yaşın artacağı öngörüsünde bulundu. Bursalı, çağımızın en büyük iktidar gücünün bilim ve teknoloji olduğunu, ekonomik güç ve refah yaratmanın bu yol ile gerçekleşeceğini belirtti. Söyleşi sonunda katılımcıların soruları Orhan Bursalı tarafından yanıtlanarak söyleşi sonlandırıldı. Söyleşi sonrasında Orhan Bursalı, okurları için kitaplarını imzaladı.

TAKSAV Bodrum Temsilciliği Ekim ayında da gazeteci-yazar Faik Bulut ile “Suriye çıkmazında Türkiye‘’ konulu bir söyleşi düzenleyecek.