TAKSAV’dan Köksal Aydın anısına sempozyum: Yitirdiklerimizi mücadelede nasıl yaşatırız?

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf’ta (TAKSAV) 5 Ekim Cumartesi günü Sağlıkta Mücadele Sempozyumları başlıyor. Sempozyumlardan ilki geçen yıl kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) eski Genel Başkanı ve BirGün’nün kurucu ortaklarından Köksal Aydın anısına düzenlenecek. ‘Yitirdiklerimizi Mücadelede Nasıl Yaşatırız?’ başlıklı etkinliğe, gazetemiz yazarlarından, Prof. Dr. Selçuk Candansayar’ın yanı sıra eski Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Kocaeli Dayanışma Akademisi’nden Doç. Dr. Yücel Demirer ve çok sayıda isim katılacak.

taksav-dan-koksal-aydin-anisina-sempozyum-yitirdiklerimizi-mucadelede-nasil-yasatiriz-630926-1.

MÜCADELE İNSANININ YAKINI OLMAK…

Sempozyumun ilk oturumu, ‘Paylaşılamayanın Yokluğu: Bir Mücadele İnsanının Çocuğu/Yakını Olmak’ başlığıyla düzenlenecek. Etkinlik, Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden şair Behçet Aysan’ın kızı Eren Aysan, uğradığı suikast sonucu öldürülen gazeteci Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu ve 1980 darbesinden sonra işkencede öldürülen İlhan Erdost’un kızı Alaz Erdost’un katılımıyla gerçekleşecek. Oturum başkanlığını ise Köksal Aydın’ın kızı Bengisu Aydın üstlenecek.

ONU ANCAK EYLEMLE YAŞATABİLİRİZ

Köksal Aydın’ın anısına yapılacak sempozyuma ilişkin konuştuğumuz SES Genel Sekreteri Pınar İçel, Aydın’ın ancak mücadele ile yaşatılabileceğini söyledi. İçel, “Köksal Aydın, emeğin hakları mücadelesinde unutulmaz bir neferdi. Sağlık hakkı, emeğin hakları savunucusuydu. Biz onsuz birden de çok eksiğiz, onu anmak eylemi ritüele sığmıyor, mücadelecileri ancak eylemle yaşatabiliriz. Sevgili Köksal Aydın’ı birlikte anmak, mücadelesini yaşatmak ve büyütmek için tüm dostlarımızı bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Sağlıkta Mücadele Sempozyumları’na bekliyoruz” diye konuştu.