TAKSAV Edirne Temsilciliği, yarın saat 17.00'de Vakıf Başkanı Prof. Dr. Selçuk Candansayar'ın katılımı ve sunumuyla açılacak.

TAKSAV Edirne Temsilciliği açılıyor

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) Edirne Temsilciliği, yarın açılıyor. Abdi İpekçi Caddesi Özgür Çocuklar Parkı karşısındaki Türkan Saylan Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirilecek açılışa TAKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Candansayar da katılacak.

TAKSAV'ın özgür ve eşit insanların yaşayacağı başka bir dünya için on yıllardır mücadele eden insanlarca kurulduğunu hatırlatan Taksav Edirne Temsilcisi Nevzat Çolak ve Vakfın kurucusu ve Danışma Kurulu üyesi Muammer Mırsal da Edirne'de yaşayanları açılışa davet etti. Çolak ve Mırsal, TAKSAV'ın başka bir hayatı mümkün kılmak için insanları bilim, sanat, siyaset alanlarında yaratıcılığı ön planda tutan, dayanışma ruhunu temel alan bir anlayışla birleştirmeyi amaç edindiğini kaydetti.

taksav-edirne-temsilciligi-aciliyor-1119030-1.

taksav-edirne-temsilciligi-aciliyor-1119033-1.

Çolak ve Mırsal'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"TAKSAV, kuruluşundan bu yana toplumsal sorunlara bilim ve sanatla müdahale etme çabasında. Görünenin ardındaki gerçeği sanatın, bilimin ışığında aydınlatmanın yollarını arıyor. Dünyayı, ülkemizi, yaşadığımız toplumu anlamanın, dönüştürmenin yolunun yaratıcılığın ışığıyla, akılla, bilimle, dayanışma ile gerçekleşebileceğine inanıyor.

TAKSAV, atölye çalışması, panel, söyleşi, etkinlikler, festivaller düzenliyor. Ülkemizin yüz akı aydınlar, sanatçılar, bilimcilerle öğrencileri, çocukları, gençleri, kadınları buluşturuyor. Susup dinlemeyi, oturup seyretmeyi değil birlikte konuşmayı, birlikte yaratmayı, dayanışmayı ve değiştirmeyi önemsiyor. Acı ve zor zamanları yazıyla, tiyatroyla, sinemayla, söyleşilerle, şiirle, edebiyatla aşmaya çalışıyor. TAKSAV, hayatın yeniden ve arkadaşça üretilebileceğine olan güveni yaygınlaştırmaya çalışıyor.

taksav-edirne-temsilciligi-aciliyor-1119032-1.

Bireyciliğin, insansızlaştırmanın, kültürel yabancılaşmanın karşısına ortaklaşmayla çıkıyor. Eşitlikçi, dayanışmacı, insanın tüm yaratıcılığını özgürce yaşayacağı bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyor. TAKSAV yarın yanağından gayri her yerde hep beraber diyenlerin vakfı. TAKSAV, gücü kadar üreten, ürettiğini paylaşan, ihtiyacı kadar tüketen insanlara ve onun devrimci yoluna inananların vakfı."