TAKSAV Fikir Atölyeleri başlıyor

TAKSAV, her türlü tartışmanın soyutlaştırıldığı, hatta belli oranda tartışma zeminlerinin ortadan kalktığı bir durumda yeni tartışma olanakları yaratma fikri, kültürel-tarihsel-toplumsal konulara eğilme amacı ve bilimsel-somut-güncel yöntemler ışığında çalıştığı 'TAKSAV Fikir Atölyeleri' çalışmalarına çeşitli başlıklarda başladı.

İlk olarak 'TAKSAV Toplumsal Cinsiyet Fikir Atölyesi - Feminist Teori Tartışmaları'nı üzere 9 Kasım'da tanışma kokteylinde bir araya geldi. Atölye toplamda 8 haftalık bir program dahilinde yan yana gelerek çalışmalarını sürdürecek.

Bu atölye aynı zamanda 20 Kasım çocuk hakları günü kapsamında 7-10 yaş arası çocuklar ile "toplumsal cinsiyet" kavramını ve farkındalığını oyunlaştıracakları bir atölye organize ediyor. 17 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek atölyeye kayıtlar devam ediyor.

'TAKSAV Eğitim Fikir Atölyesi' de 20 Kasım Salı, Dünya Çocuk Hakları gününde CBT-Psikodrama Terapisti Gonca Baştuğ'un katılımıyla velilere dönük olarak "21. yüzyılda Ebeveyn Olmak" başlıklı bir söyleşi ve atölye organize edecek.

Kasım ayında son olarak TAKSAV Ekonomi Fikir Atölyesi "Ekonomik Krizi Anlamak" başlığında 15 Kasım Perşembe günü Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Selin Pelek ile gerçekleştireceği Atölye ile Çalışmalarına başlayacak.

Ekonomi Fikir Atölyesi daha sonra 22 Kasım Perşembe günü Altınbaş Üniversitesi Öğretim üyesi Görevlisi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ile Söyleşide buluşacak.

TAKSAV'dan yapılan açıklamada "Siyasetin, iktisadın, sanatın ve felsefenin liberal bir bireycilik ekseninde olduğu günümüzde, gerçek bilgiyi ve ona ulaşmanın yollarını buşmak, gerçek tartışma zeminleri yaratmak için sizleri de aramızda görmek istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bütün etkinlikler kayıt gerekmekle birlikte ücretsizdir.
Kayıt için:
0216 346 04 87
0530 580 25 81

TAKSAV Kadıköy Şubesi
Caferağa Mahallesi Bademaltı Sokak no:31
Kadıköy/İstanbul