TAKSAV Kültür Okulu bir dizi etkinlik düzenliyor. Vakıf, herkesi birlikte üretmeye, paylaşmaya ve dayanışmaya çağırıyor.

TAKSAV Kültür Okulu herkesi sanatla buluşturuyor

HABER MERKEZİ

TAKSAV Kültür Okulu bir dizi etkinlik düzenliyor. Vakıf, herkesi birlikte üretmeye, paylaşmaya ve dayanışmaya çağırıyor

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) Covid-19 salgını nedeniyle ortaya çıkan yalnızlaşma- yalıtılma sorunlarına sanat ve edebiyat aracılığıyla müdahale ediyor. Salgın koşullarında bir araya gelemeyen insanları birlikte üretmeye, paylaşmaya ve dayanışmaya çağırıyor.

Vakıf içinde kurulan TAKSAV Kültür Okulu bu ay bir dizi etkinlikle üretmeye başladı. Kemal Yılmaz, Roza Tural, Ayşegül Uçar ve vakıf yönetim kurulundan Hande Gazey’in sorumluluğunda yürüyen okul çalışmaları başlar başlamaz büyük bir ilgiyle karşılandı. Kültür Okulu’nda birçok ders ve söyleşiye ulaşmak mümkün.

Barış İnce ile ‘Yazı Semineri’, Özge Doğar ile ‘Kitap Okumayı Sevdiriyoruz’ ve Ayşegül Yüzel ile ‘Feminist Sanat Dersleri’ geçtiğimiz günlerde başladı.

YAZI SEMİNERİ ÜCRETSİZ

“Halkımızı sanatla buluşturmayı amaçlıyoruz” diyen gazetemizin yazarı Barış İnce, Yazı Semineri atölyesine 2 hafta önce başladı. Covid-19 nedeniyle eğitimlerin Zoom üzerinden gerçekleştiğini söyleyen İnce, şöyle konuştu:

“Ülkenin dört bir yanından isteyen herkes ücretsiz katılabilir. Yazı seminerimi her çarşamba günü gerçekleştiriyoruz. Atölyelerde otuza yakın katılımcı oluyor. Yazı seminerlerinde öyküde kurgu, roman, deneme üzerine konuşuyorum. Karakter yaratmak, doğru diyalog yazmak gibi konular işliyorum. Bir Whatsapp grubumuz var, burada çeşitli bilgiler paylaşıyoruz. Atölyelere yoğun talep var. Başvuruları açtığımız 15 dakika içerisinde kontenjan doldu. Benim atölyem bu ay doldu. Mart ayında tekrar duyuru yapacağız.”

Eğitimci- Yazar Özge Doğar ise çocuklarla başladıkları ‘Kitap Okumayı Sevdiriyoruz’ atölyesine ilginin yoğun olduğunu ifade etti. 7-11 yaş aralığındaki çocuklarla her hafta bir kitap okuduklarını belirten Doğar, “Kitabın içeriğine uygun etkinlikler yapıyoruz. Çocuklar hem okudukları kitap üzerine tartışıyor hem de kitap okumayı seviyor. Velilerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Aileler, çocukların ilk defa kitap sipariş verdiğini ve bunun heyecanını taşıdığını belirttiler” diye konuştu.

Öte yandan TAKSAV’da önümüzdeki günlerde şu dersler başlayacak:

Nurşen Bakır: Sinemanın Dili

Abdullah Deveci: Resim Okumaları

Şenay Ocak: Caz ve Müzikaller

Aslı Alpar: Mizahı Tartışıyoruz

Güven Arif Sargın: Kapitalist Kent, Kentleşme Süreç ve Pratikleri

Merve Benzer: Çocuklarla Uygulamalı Sanat Tarihi

Haydar Ergülen: Şiir Çalışmaları

Hayati Sönmez: Öykü Atölyesi

Mustafa Temimhan: Üzümden Şaraba Uygulamalı Yolculuk

***

Nasıl kayıt olunur?

Kontenjanın sınırlı olduğu ve yoğun ilgiden dolayı hızla dolan derslerde son kayıtları yakalamak için taksavkulturokulu@gmail.com adresine e-posta yollayarak kayıt olunabilir. Dersler 4-6 haftalık bir takvime sahip. Şubat ortasından mart sonuna kadar devam edecek olan dersler katılımcıların dolu dolu bir ay geçirmelerine imkân tanıyor.