HaberTürk TV muhabiri Kübra Demir, yeni taksi projesini istemeyen taksicilerin protestosunu haberleştirirken taksicilerden birinin üzerine yürüdüğünü ve kendisine hakaret ettiğini duyurdu.

Taksicilerden Habertürk muhabirine saldırı

İstanbul'da yapılacak UKOME Toplantı'sına 10'uncu sefer reddedilen 5 bin yeni taksi teklifi öncesi yüzlerce plaka sahibi bir araya gelerek eylem yaptı.

Muhabir Kübra Demir, taksicilerin protestosunu haberleştirirken saldırıya maruz bırakıldığını söyledi.

Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni taksi projesini istemeyen taksicilerin protestosunu haberleştirirken taksicilerin biri üzerime yürüdü, hakaret etti ve ithamlarda bulundu. İlk defa böyle bir şey yaşadım, elimde mikrofon varken yaşadım hem de. Ya o taksicinin arabasına yolcu olarak binseydim?" ifadesini kullandı.

5 bin taksi teklifine karşı olduklarını belirten İTEO Başkanı Eyup Aksu, "30 yıldır taksici esnafı, ulaşım sektörü böyle bir zulüm görmedi. Bunun için esnafımız sesini duyuracak, kırmızı kart gösterecek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni taksi sistemini ve 5 bin yeni taksi önerisini bir kez daha UKOME gündemine getirdi. Öneri, Beş bin yeni taksi ve yeni taksi sistemi teklifi UKOME toplantısında bakanlık ve esnaf odası temsilcilerinin oylarıyla 10. kez reddedildi.