Avcılar’da 1 yıldır taksi şoförlüğü yapan Nur Akkaya, mesleğini büyük bir zevkle icra ediyor. Müşterilerinden sürekli ‘Korkmuyor musun?’ sorusunu duyduğunu kaydeden Akkaya, “Korkarak, hiçbir şey yapılamaz. Kendine güvendikten sonra aşılmayacak engel yok” diyor

Taksicilik yapan Akkaya, Kadınlara sesleniyor: Korkarak hiçbir şey yapılmaz

İstanbul Avcılar’da işlettiği kuaförü kapatarak, 1 yıldan beri taksi şoförlüğü yapan Nur Akkaya, “Korkarak, hiçbir şey yapılamaz” dedi. Cihangir Mahallesi’ndeki bir taksi durağında 15.00-03.00 saatleri arasında çalışan Akkaya, yıllarca kuaförlük yaptıktan sonra oğlunun taksici arkadaşından deneme amacıyla taksiyi aldıktan sonra bu işi yapmaya karar verdiğini söyledi. Avcılar’ın tek kadın taksi şoförü olan Akkaya, bu mesleği ilk günden beri büyük zevkle yaptığını dile getirdi. Bu işi yaparken karşılaştığı insanların kendisine çok iyi davrandıklarını belirten Akkaya, “Egom sürekli yukarıda. Bir kadının böyle bir şey yapabilmesini hakikaten çok güzel karşılıyorlar. Ben bu işten gitgide daha fazla zevk almaya başladım” dedi.

Taksi şoförü Akkaya, genellikle gece direksiyon salladığını, müşterilerinin kendisine sürekli “Korkmuyor musun?” diye sorduklarını anlatırken şöyle konuştu: “Korkarak, hiçbir şey yapılamaz. Eğer korkarsam, sürekli tedirgin olurum. Evet tabii ki biraz korkularım var. ‘Yok’ diye bir şey yok. Ama daha dik durarak, insanlarla konuşarak, daha onların tepkisini ölçerek, işimi doğru yapmaya çalışıyorum.”

Akkaya, kadınların her zaman kendilerine güvenmeleri gerektiğini söyleyerek üstesinden gelemeyecekleri bir engelin olmadığını dile getirdi.

Kamera şakası sanıyorlar

Akkaya, taksi direksiyonunda kadın gören müşterilerinin çok şaşırdığını ifade ederken, “Bir keresinde adam taksiden indi, şöyle bir yukarıya baktı, ‘Hakikaten mi taksideyim? ‘Şaka yapıyorsunuz. Bu bir kamera şakası olmalı’ dedi. ‘Yok, hakikaten taksidesiniz’ dedim” ifadelerinde bulundu.

Müşterilerin her zaman desteğiyle karşılaştığını söyleyen Akkaya, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Beni görünce hiç öyle ‘Binmem’, diyen olmadı. `Nasıl kullanacak? der gibi tedirgin olanlar var; Sonra da tebrik edip, ‘Eli öpülecek insansınız’ diyerek inenler de oluyor. Duraktaki arkadaşlar bana büyük destek oluyor. İlk geldiğimden beri her konuda hep yanımda olmaya çalıştılar.” Her zaman destekliyorlar. ‘Helal olsun’ demeleri çok hoşuma gidiyor. Küçük bir kaza yaşadım. Herkes koşup yardıma geldi. İnsan olduğunuz için koşum geliyorlar. İnsanlarla konuşmak, bir şeylerle paylaşmak çok güzel” dedi.

Taksi durağındaki şoförlerden Levent Sarı da taksi durağına işini seven başka kadın arkadaşları da beklediklerini vurguladı.

DHA