Taksim barışa da yasak

ZEYNEP KURAY / zeynokuray@gmail.com

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) Taksim Tünel’de oluşturmak istediği insan zinciri polis engeline takıldı. Keyfi engellemeye tepki gösteren İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri verilmiş yasak kararının barışa yapılmış saldırı olduğunu vurgulayarak, “Barış talep etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Cumartesi Anneleri’nin 701’inci haftalık eylemini engelleyen polis 1 Dünya Barış Günü dolayısıyla İHD çağrısıyla Tünel’de yapılmak istenilen insan zincirine de vermedi. İstiklal caddesi boyunca tüm yolları bariyerlerle kapatan polis Tünel Meydanı’na gelen kitleye engel olmaya çalıştı.

‘YASAK BARIŞA YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR’

İHD İstanbul Şube Bakanı Gülseren Yoleri, İHD’nin her yıl barış dileğiyle yaptığı insan zincirinin bu yıl yasaklandığını belirtti. “Bu yasak kararı barışa yapılmış bir saldırıdır” diyen Yoleri, "Biz bu tür yasaklarla karşılaşmak istemiyoruz, biz barış istiyoruz. Barış bütün hak ve özgürlüklerin teminatıdır. Barış talep etmekten hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğiz. Tüm dünyada bütün sorunların barışçıl yöntemlerle çözülmesini ve gerçek bir barışı istiyoruz. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından İstiklal Caddesi'nde yürüyen yurttaşları polisin takip etmesi ise dikkat çekti.

taksim-barisa-da-yasak-505228-1.