Taksim Beyoğlu'nda meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili Ahlam Albashir'in de aralarında bulunduğu 17 şüpheli, sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı. Diğer 29 şüphelinin ise sınır dışı edilmesine karar verildi.

Taksim'deki bombalı saldırı: 17 şüpheli tutuklandı
Fotoğraf: Depophotos

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında, bombayı patladığı noktaya bırakan Ahlam Albashir'in de aralarında bulunduğu 17 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 49 şüpheli, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 29 Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandı.

İfade işlemlerinin ardından savcılık, 49 şüpheliden Ahlam Albashir'in de aralarında bulunduğu 17'sini ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kasten öldürmeye yardım" suçlarından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti.

3 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ KONTOL TALEBİ, 29 SINIR DIŞI KARARI

Savcılık, 3 şüpheliyi adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk ederken, diğer 29 şüphelinin sınır dışı edilmesine karar verildi.

Tutuklama talep edilen 17 şüpheli, sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.

TAKSİM SALDIRISI

13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde saat 16.20'de meydana gelen bombalı saldırıda, 4'ü olay yerinde olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen Albahsir'in sorgusunda, "PKK/PYD/YPG" tarafından istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği ve Afrin'den Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini söylediği aktarılmıştı. Saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğu bildirilmişti. PKK ise yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlenmemişti.

51 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan son açıklamaya göre, bombalı saldırıya ilişkin gözaltı sayısı 51'e yükseldi. Saldırıya ilişkin 15 Kasım'da yakalanan Ahmed Jarkas'ın, olayın ardından evine götürdüğü Ahlam Albashir'i buradan Yunanistan'a kaçırmayı planladığı belirlendi. Yakalanan Ammar Jarkas'ın ise Ahlam Albashir ile aynı evde kalan firari şüpheli Bilal Hassan'ı Bulgaristan'a kaçırmak üzere Edirne'ye götürdüğü tespit edildi. Öte yandan Albashir ile Hassan'ın, saldırı günü Taksim'e geldikleri arabayla daha önce 3 defa daha Taksim'e gelerek keşif yaptıkları belirlendi. Bilal Hassan gözaltına alınanlar arasında değil ve henüz yakalanamadı.

2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Olaya ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.