1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’ndan kutlanması için yapılan başvuru İstanbul Valiliği tarafından reddedildi. İstanbul Valiliği, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için yaptıkları başvuruyu bu yıl da reddetti. HDP’DEN TEPKİ HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, […]

Taksim Meydanı için yapılan 1 Mayıs başvurusu reddedildi

1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’ndan kutlanması için yapılan başvuru İstanbul Valiliği tarafından reddedildi.

İstanbul Valiliği, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için yaptıkları başvuruyu bu yıl da reddetti.

HDP’DEN TEPKİ

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, “Taksim, emekçilerin mücadele ve kazanımlarının hafızasıdır. Taksim alanı emekçilere yasaklanmamalıdır, yasaklanamaz.” dedi.  

Pekgözegü, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne değinerek Taksim Meydanı’nın her zaman 1 Mayıs ile anılacağını söyledi. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını Taksim’de yapmak isteyen emek ve meslek örgütlerine, Taksim Meydanı’nın yasak olduğunun açıklandığını belirten Pekgözegü, “Bu keyfi yasaklamayı kınıyorum. Taksim, emekçilerin mücadele ve kazanımlarının hafızasıdır. Taksim alanı emekçilere yasaklanmamalıdır, yasaklanamaz.” dedi. 

“17 yıllık AKP iktidarının ekonomik mucize balonu patladı.” ifadesini kullanan Pekgözegü, ekonomik kriz, enflasyon, işsizlik ve pahalılığın had safhada olduğunu söyledi. 

Pekgözegü, “AKP iktidarı döneminde yurt dışında bulunan ucuz krediler, üretken alanlara yatırılmak yerine kısa yoldan zenginlik yaratan inşaata gömüldü ve ucuz para kapanınca da satılamayan evler elde kaldı. 2 milyon satılamayan konut şu anda bekliyor. Son bir yılda üç inşaat işçisinden ikisi işsiz konumdadır.” değerlendirmesinde bulundu.  

Serpil Kemalbay Pekgözegü ayrıca 1 Mayıs kutlamalarına katılım çağrısı yaptı.