İstanbul Taksim'de, 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının firari şüphelisi Bilal Hassan'ın Beyoğlu'nda gözaltına alınan kardeşi Ahmad Elhac Nwas, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kararla birlikte dosyadaki toplam tutuklu sayısı da 26'ya ulaştı.

Taksim saldırısı soruşturması: Bilal Hassan'ın kardeşi tutuklandı
Fotoğraf: AA

İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da gerçekleştirilen bombalı saldırının firari şüphelisi Bilal Hasssan'ın kardeşi Ahmad Elhac Nwas, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ahmad Elhac Nwas, bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na götürülmüştü. Nwas savcılıktaki işlemlerinin sona ermesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

2 YILDIR TÜRKİYE'DE YAŞIYOR

İçişleri Bakanı Soylu, “Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal'in YPG üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi” açıklaması yapmıştı. Soylu, Bayrampaşa'daki 'bir saldırının da engellendiğini aksi durumda tarihin en büyük patlamalarından birisinin İstanbul'daki bir AVM'de gerçekleşmiş olabileceğini' aktarmıştı.

Ahmad Elhac Nwas, Beyoğlu'nda konfeksiyon atölyesinde gözaltına alınmıştı. Ahmad Elhac Nwas'ın 2 yıldır Türkiye'de yaşadığı ve göçmen kimlik numarası aldığı belirtilmişti.

Ahmad Elhac Nwas'ın cezaevine gönderilmesi ile birlikte dosya kapsamında tutuklananların sayısı 26'ya ulaştı.