İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin, bombayı caddeye bıraktığı belirlenen Suriye uyruklu Ahlam Albashir'in olay yerine geliş görüntüleri ortaya çıktı.

Taksim saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashir'in yeni görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul'da, İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen 23 yaşındaki Suriye uyruklu Ahlam Albashir'in olay yerine geliş görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce paylaşılan görüntülerde, geçtiğimiz pazar günü (13 Kasım) İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamaya sebep olan bombayı olay yerine bırakan ve patlamadan sonra yakalanarak gözaltına alınan Albashir'in patlamadan önce güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüleri yer alıyor.

TAKSİM SALDIRISI

13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde saat 16.20'de meydana gelen bombalı saldırıda, 4'ü olay yerinde olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen Albahsir'in sorgusunda, "PKK/PYD/YPG" tarafından istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği ve Afrin'den Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini söylediği aktarılmıştı. Saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğu bildirilmişti. PKK ise yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlenmemişti.

50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan son açıklamaya göre, bombalı saldırıya ilişkin gözaltı sayısı 50'ye yükseldi. Saldırıya ilişkin dün (15 Kasım) yakalanan Ahmed Jarkas'ın, olayın ardından evine götürdüğü Ahlam Albashir'i buradan Yunanistan'a kaçırmayı planladığı belirlendi. Yakalanan Ammar Jarkas'ın ise Ahlam Albashir ile aynı evde kalan firari şüpheli Bilal Hassan'ı Bulgaristan'a kaçırmak üzere Edirne'ye götürdüğü tespit edildi. Öte yandan Albashir ile Hassan'ın, saldırı günü Taksim'e geldikleri arabayla daha önce 3 defa daha Taksim'e gelerek keşif yaptıkları belirlendi. Bilal Hassan gözaltına alınanlar arasında değil ve henüz yakalanamadı.