Taktik savaşının galibi Fenerbahçe

Haftanın en itibarlı eşleşmesinde lider Başakşehir, Fenerbahçe’yi konuk etti. Rakip analizine önem veren, rakibe göre maç taktiğinde ve kadrosunda ufak değişiklikler yapmayı seven iki teknik adam karşı karşıya gelmişti. Başakşehir’in Epureanu, Mossoro ve Emre gibi önemli eksikleri vardı. Abdullah Avcı eksik oyuncular yerine Gökhan İnler, İrfan Can ve Chedjou’yu sahaya sürmüştü. Başkşehir’de ilk kez bir maça ilk 11’de başlayan Arda Turan’ın, Fenerbahçe kanadında ise takıma dönen Neto ve Giuliano’nun performansı merak konusuydu.

Başakşehir başlama vuruşundan itibaren topa hakim olan taraftı. Fenerbahçe ise rakibini kendi yarı sahasında beklemeyi, rakibine boş alan vermeyip, dengesiz yakaladığında forvet oyuncularıyla baskı kurup, kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkmayı planlıyordu. Başakşehir’in kaliteli pas trafiğinin en önemli üç oyuncusunun eksikliği Fenerbahçe’nin planını hayata geçirmeyi kolay kılmıştı. İlk yarı sona erdiğinde topa Başakşehir hakim olsa da önemli pozisyonlar bulan taraf Fenerbahçe’ydi. Sarı Lacivertliler bu pozisyonlardan birini Fernandao ile gole çevirmeyi de başarmıştı.

İkinci yarıda da değişen bir şey olmayınca Abdullah Avcı cesur bir hamle yaparak 54’te Chedjou’nun yerine Napoleoni’yi oyuna alıyordu. Ancak Fenerbahçe bu değişiklikten iki dakika sonra Fernandao ile bir gol daha buluyor ve Başakşehir için geri dönüş umutlarını azaltıyordu. Aykut Kocaman risk alarak öne çıkan rakibe karşı Alper kozunu oynuyordu. Fenerbahçe’nin ezber bozan oyuncusu Fernandao’nun yerine artık en uçta yer alıyordu.

Abdullah Avcı önce Bajic’i ardından Kerim Frei’yı oyuna alarak tüm hamlelerini yapıyor ancak Fenerbahçe duvarını aşmayı başaramıyordu. Takımının oyunundan memnun olan Aykut Kocaman ise uzatma dakşkalarına kadar oyuncu değişikliği yapmaya gerek görmedi. Zira sahadaki takım oyunun temposunu istediği gibi kontrol edebiliyor ve Başakşehir’in yaratıcı oyuncularına yeteneklerini sergileme fırsatı vermiyordu.

“Tamam mı devam mı” maçına çıkan Fenerbahçe, belki göze hoş gelen bir oyun oynamadı ama doğru bir oyunla lideri mağlup ederek şampiyonluk yarışında varlığını resmen ilan etti. Taktik savaşında sınıfta kalan Başakşehir’in bu skorla sadece evinde 31 maçlık yenilmezlik serisi sona ermedi, ayrıca olası bir puan eşitliğinde ikili averaj üstünlüğünü de rakibine kaptırdı.