Yaptığı uydurma emekliye zam haberleriyle dikkat çeken Takvim gazetesi, 2020 yılında da benzer haberleri 302 gün boyunca sürmanşetine taşıdı.

Takvim, 2020’de 302 gün ‘emekliye zam’ haberi yaptı

Takvim gazetesinin yıl boyunca ilk sayfada sürmanşetten emekli maaşlarına zam müjdesi verme alışkanlığı 2020 yılında da düşürerek devam ettirdi.

Takvim’in 2018 ve 2019 yıllarında ilk sayfadan verdiği emekli maaşına zam temalı aldatıcı başlıkları daha önce de gündeme geldi. Takvim’in 2018 ve 2019 yıllarında sırasıyla 356 ve 357 gün manşetten emeklilere zam müjdesi verdiğini tespit edilmişti.

malumatfurus.org’un haberine göre, Takvim’in 2020 yılında sürmanşetten duyurduğu afakî emekli maaşına zam müjdelerinin sayısında ise bir gerileme olduğu görüldü. Takvim, 2020 yılında 366 günün 302’sinde ilk sayfadan emeklilere zam, ikramiye ve promosyon müjdesi verdi.

Geçen yıllardakine benzer şekilde Takvim’in yaptığı emekliye zam haberlerindeki zam tutarları ve yüzdeleri gün aşırı değişkenlik göstermeyi sürdürdü.

Takvim 2020’de ikramiye ve promosyon içerikli başlıkların sayısında artış yaşandı. Maaş müjdesi sürmanşetlerinin sayısındaki artışta zam yerine emeklilerin ilgisini çekmeye yönelik alternatif başlıklara meyledilmesi etkili oldu. Örneğin, 2020 yılında kapak sayfalarında “emekliye avans”, “erken ve kolay emeklilik formülleri”, “emekliye vergi indirimi”, “emekliye vergi ve haciz yok”, “emekliye ucuz tatil fırsatı”, “emekliye zam talebi”, “emekliye kredi erteleme”, “emekliye erken maaş”, “emekliye toplu sözleşme”, “ev kadınına emeklilik” gibi başlıklar da atıldı.

Attıkları başlıklardan dikkat çekenlerden bazıları şöyle:

Emekliye Yüksek Maaş

Emekliye Çifte Maaş

Emekliye 5’li Destek

Emekliye 5’li Kazanç

Emekliye Üçlü Kazanç

Emekliye Büyük Kazanç

Emekliye Yeni Kazanç

Emekliye Kazanç Takvimi

Emekliye 3’lü Zam

Emekliye 3 Zam

Emekliye En Az 3776 Lira

Emekliye 4750 TL

Emekliye 6972 Lira

Yeni Emekliye Para Yağmuru

Emekliye Vergi Yok

Emekliye Her Ay Ek Ödeme