İBB’nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesi için yaptığı itiraz başvurusu reddedildi

Talan hırsı salgın dinlemiyor: Mahkemeden Haydarpaşa ve Sirkeci Garları itirazına ret!

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Beledeyisi’nin, (İBB) Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesinin iptali için açtığı davayı reddetti. İBB Başkanı Ekdem İmamoğlu, kararı Danıştay’a götüreceklerini söyleyerek, “Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır” ifadelerini kullandı.

İBB DANIŞTAY’A GİDECEK

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, İBB’nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesinin iptali için açtığı davayı, 2’ye 1 alınan kararla reddetti.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, karara itiraz eden hakim ihale ilanı ile ihale şartnamesi arasında çelişki bulunduğunu, çelişkili kuralların rekabeti engellediğini, iş deneyim belgesinin ortaklıktaki her şirket tarafından verilmesinin gerekli olmadığını şerh düştü ihalenin iptali gerektiğini savundu.

İBB, mahkemenin bu red kararını yasal süre içinde Danıştay’a taşıyacak.

‘KARARIN SALGIN ZAMANI AÇIKLANMASI MANİDAR’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuya ilişkin Twitter yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Mahkeme, Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ile ilgili ihaleye itirazımızı reddetti. İstanbullular adına, şehrin tarihi, kültürel ve doğal varlıklarını korumaya devam edeceğiz ve kararı Danıştay'a götüreceğiz. Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır."

talan-hirsi-salgin-dinlemiyor-mahkemeden-haydarpasa-ve-sirkeci-garlari-itirazina-ret-710238-1.