Talana karşı dört bir yanda nöbet

Yaren ÇOLAK

Ülkenin dört bir yanında yürütülen ekoloji mücadelesi bayramda da devam ediyor. Akbelen Ormanı’ndaki ağaçların kesilmesine karşı çıkan İkizköy halkı çadırlarda nöbetine devam ederken Validebağ’da da gönüllüler, koruyu terk etmiyor. Talana karşı başlattıkları nöbetlerine devam eden yaşam savunucuları mücadeleye devam çağrısı yapıyor.

Muğla’nın Milas ilçesinde yapılmak istenen maden ocağına karşı İkizköylü yurttaşlar, çadır kurarak nöbete başladı. Bayramın üçüncü gününde de alanı terk etmeyen köylüler, traktörlerin römorklarında ve çadırlarda kalarak direnişini sürdürüyor. İkizköy Çevre Komitesi Gönüllüsü Deniz Gümüşel, “Çadırda kalıyoruz. Köyden arkadaşlar traktör römorklarında kalıyor. Ormanın iki girişi var. İkisini de tutuyoruz. Burada ilk defa çadırlar kuruluyor ama aslında iki yıldır İkizköylü dostlarımız fiili olarak nöbette. Onarın sayesinde bu ormanı kestirmedik. En küçük bir testere sesini duyup buraya koşuyoruz. Orman köyü olduğu için 7/24 her gün nöbetteler” dedi.

VALİDEBAĞ’DA DA DİRENİŞ

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan 1. derece doğal ve tarihi sit alanı olan Validebağ Korusu'nda da ranta karşı halkın nöbeti 33 gündür devam ediyor. Bayramda da direnişlerini sürdüren Validebağ Gönüllüleri koruyu terk etmiyor. Hukuki kazanıma rağmen mücadelelerine devam ettiklerinin altını çizen Validebağ Gönüllüsü Hikmet Durukanoğlu, şöyle konuştu: “Millet Bahçesi Projesine ve nazım imar planına ilişkin açtığımız iki farklı davadan da yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Millet Bahçesi’ne yönelik çıkan yürütmeyi durdurma kararına itiraz edildi. Biz de o dava sonuçlanana kadar buradayız. Bayram seyran dinlemeden buradayız. Bölgeyi terk etmiyoruz. Nöbet listemiz var. Sabah 8’de başlıyoruz nöbete akşama kadar sürüyor. Onun dışında da saat 14.00-17.00 arası masa açıyoruz.”

talana-karsi-dort-bir-yanda-nobet-901655-1.