Taleplerimiz meşru direnişimiz sürecek

HABER MERKEZİ

Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanlar Kurulu’nun sonuç bildirgesinde Mata Otomotiv direnişine vurgu yapıldı. Bildirgede, "Mata işçileri haklıdır. Taleplerimiz meşrudur. Patronun saldırısına karşı direnişimiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.


20 Mart günü toplanan Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesini açıkladı. Depremlerin yol açtığı yıkımın etkilerinin devam ettiği belirtilen bildirgede, memleketin şirket gibi yönetilmesinin bedelinin çok ağır olduğu, bir daha enkaz altında kalmamak için kamu yönetiminde köklü dönüşümlerin kaçınılmaz olduğu belirtildi. 14 Mayıs seçimlerine atıf yapılan Bildirgede, “Seçim sonuçları ne olursa olsun sendikamız örgütlenme, toplu sözleşme ve grev haklarının ilerleyeceği, sendikal hakların özgürce kullanılabileceği bir çalışma yaşamı için mücadelesini kesintisiz sürdürecektir. Bu mücadelenin en önemli uğraklarından biri önümüzdeki 1 Mayıs olacaktır. 1 Mayıs’ın tarihsel ve güncel anlamına uygun olarak coşkulu, güvenli ve kitlesel bir biçimde kutlanması için çalışmalarımıza şimdiden başlayacağız” denildi.

Metal işkolunda yürütülen örgütlenme, toplu sözleşme ve grev mücadelelerinin sürdüğü kaydedilen bildirgede şu ifadelere yer verildi: “Ek zam ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle başlattığımız Mata direnişi 22. günü geride bırakmıştır. Yüzlerce üyemizin katıldığı bu direniş, işverenin işten çıkarma ve sendikasızlaştırma saldırısıyla yeni bir boyut kazanmıştır. Mata işçileri haklıdır. Taleplerimiz meşrudur. Mata’da patronun saldırısına karşı direnişimiz kararlılıkla devam edecektir. Gebze’de süren MKS Transformatör grevimiz ise 21. gününe girmiştir. Yıllar süren mahkeme süreci, sarı sendika Çelik-İş’in devreye sokularak sendikal hakların engellenmesi ve son olarak grev öncesi işten çıkarmalar ve grev kırıcılığına karşı mücadelemiz bu işyerinde de devem etmektedir. Bir diğer direnişimiz ise İstanbul Arnavutköy’deki Cengiz-Kolin grubuna ait Satere Elektrik işyerindedir. Burada da işveren hiçbir kural ve yasa tanımadan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yetki belgemizin geldiği gün 18 üyemizi işten çıkarmıştır. Atılan işçiler ve üyelerimizin direnişi ikinci haftasındadır.”