Taliban, Afganistan'daki görevi sırasında 25 kişiyi öldürdüğünü ifade eden Prens Harry'ye tepki gösterdi. Taliban komutanlarında Ağagül, "Eğer gerçek bir erkekse ve bir ezik değilse, Afganistan'a tekrar gelsin" dedi.

Taliban'dan Prens Harry'ye: Erkekse Afganistan'a tekrar gelsin
Fotoğraf: DepoPhotos

İngiltere'de Sussex Dükü Prens Harry'nin Afganistan'daki görevi sırasında 25 kişiyi öldürdüğünü ifade etmesine Taliban'dan tepki geldi.

Daily Mail'in haberine göre Taliban komutanlarından Molavi Ağagül, Harry'ye, "Biz hâlâ buradayız ama o babaannesinin sarayına kaçmış. O dikkat çekmeye çalışan koca ağızlı bir zavallı" diye konuştu.

"Onu ve ordusunu ülkeden defettiğimiz için öfkeli olmalı" diyen Ağagül, "Bence delirmiş ve bir doktora görünmeli. Eğer gerçek bir erkekse ve bir ezik değilse, Afganistan'a tekrar gelsin" ifadelerini kullandı.

HARRY NE SÖYLEMİŞTİ?

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Harry, Afganistan'da görev yaptığı döneme ilişkin anılarına yer verdiği, 10 Ocak'ta yayımlanacak "Spare" adlı anı kitabında, görevi sırasında 25 Afgan'ı öldürdüğünü ve bundan "utanç duymadığını" belirtmişti.

Prens Harry kitabında, çatışmanın gürültüsü ve kargaşasında öldürdüğü isyancıları, "iyileri öldürmeden ortadan kaldırılan kötüler" olarak gördüğünü kaydetmişti.

Birini insan olarak görürsen öldürmenin imkansız olduğunu anlatan Harry, ordunun "isyancıları 'öteki' olarak görmesi için kendisini eğittiğini ve iyi bir şekilde eğitildiğini" yazmıştı.

Ayrıca Harry, kitabında, "Bu sayıdan korkmamak bana çok önemli göründü. Yani benim numaram 25. Beni tatmin eden bir sayı değil ama utandırmıyor da" ifadelerini kullanmıştı.