İfade özgürlüğüne yönelik saldırılar hız kesmezken Antalya Barosu Başkanı Balkan’a halihazırda açılan 4 dava var. Balkan, TBB Başkanı Feyzioğlu ve Gülen’e yakınlığıyla bilinen Fettah Tamince tarafından şikâyet edildi.

Tamince ve Feyzioğlu böyle istedi: Baro Başkanı’na 4 ayrı dava açıldı

Dilan Esen

İfade özgürlüğüne yönelik saldırılardan nasibini Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan da alıyor. Antalya Barosu’nda 2016 yılından bu yana başkanlık görevini sürdüren Balkan yargılamalar, suç duyuruları ve çeşitli baskılarla boğuşuyor.

Halihazırda hakkında Türkiye Barolar Birliği (TTB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun şikâyeti sonucu açılmış üç, Fethhulah Gülen'e yakınlığıyla tanınan Fettah Tamince'nin şikayeti nedeniyle açılmış bir davası var. Tamince tarafından açılan davada 100 bin liralık tazminat isteniyor. Ayrıca çok sayıda da şikâyet ile suç duyurusu dosyası da savcıların önünde bekliyor. Balkan hakkındaki davalar mart ayında görülmeye başlanacak.

ÜÇÜ FEYZİOĞLU’NDAN

Metin Feyzioğlu, Balkan’ın üç farklı sosyal medya paylaşımında kendisine ‘hakaret’ ettiğini öne sürdü. Her paylaşım hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulunan Feyzioğlu, Balkan’ın cezalandırılmasını istedi. Açılan davalar içinde Balkan'ın çoklu baro tartışmalarının yaşandığı dönemde Feyzioğlu'na yönelik eleştirileri de yer alıyor.

TWITTER’DAN ÖĞRENDİM

Halkın ve memleketin değerlerine göz dikenlere karşı mücadele ettiğini söyleyen Balkan, hakkında açılan davaları BirGün’e değerlendirdi.

Bir suç duyurusunu Twitter’dan öğrendiğini söyleyen Balkan, “Milli Beka Hareketi adlı bir oluşum ‘Yüce Türk büyüğümüz Süleyman Soylu hakkında nasıl suç duyurusunda bulunursun’ diyerek suç duyurusunda bulunduğum için benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuşlar. Bir de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bir mesaj geldi, uzlaştırma kapsamında kalan bir şikâyetten bahsediliyor ama içeriği belli değil’’ şeklinde konuştu.

DOKUNULMAZLIK ZIRHI

Birtakım kişilerin yargı tarafından neredeyse dokunulmazlık zırhına büründürüldüğüne dikkat çeken Balkan, ‘’Bunlardan çekinecek biri değilim. Davalar başladığında da savunmalarımı mahkemelere yapacağım. Bunlar benim için bir onur madalyası’’ dedi.

Paris Barosu’ndan avukatların kendisin arayıp ‘’Bir hukuk örgütü başkanının bir başka hukuk örgütü başkanı hakkında ifade özgürlüğü alanında şikâyette bulunması anlaşılmaz bir tutum’’ olduğunu söylediğini aktaran Balkan, şunları dile getirdi: ‘’Belli ki bazı odakları rahatsız etmişiz. Avukatlık her zaman muhalifliği de getirmiştir. Siyasi iktidarda kim olursa olsun hak ihlallerinin hukuk ayrılıkları nedeni olan otoritelere karşı halkımızın yanında yalnızca hukuki olanları ve gerçekleri dile getirdik. Mücadele arkadaşlarımla birlikte bu baskılardan yıldırma girişimlerinden bir adım geri gidecek insanlar değiliz.’’

Metin Feyzioğlu hakkında sarf ettiği sözlerin her zaman arkasında olduğuna vurgu yapan Balkan, ‘’Dava açılırsa yüzünüze de söyleyeceğim’’ diye yazdığını da hatırlattı.

***

Listede Fettah Tamince de var

Fettah Tamince’nin sahibi ya da ortağı olduğu şirketin daha önce avukatlığını yaptığı belirtilen Cansel Çevikol Tuncer’in Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine getirilmesine tepki gösteren Balkan, bir sosyal medya paylaşımı yaptı. Balkan, paylaşımlarında ‘’Bu toprakların gördüğü en karanlık ve kirli insanlardan biri olan Fettah Tamince ve işbirlikçileri Antalya’dan elinizi çekin’’, ‘’Tarihin gördüğü en karanlık insanlardan biri olan Fettah Tamince’nin yerli işbirlikçileri Antalya’yı esir almaya çalışıyor’’ ifadelerini kullandı. Tamince ise kendisine ‘hakaret’ edildiğini öne sürerek Balkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Tamince, 100 bin liralık tazminat davası da açtı. Bu dava hakkında da Balkan, “Fettah Tamince’nin ilişkilerini hepimiz biliyoruz. 17-25 Aralık’tan önce ve sonra yapıklarını da biliyoruz’’ diye konuştu.