Bulgaristan’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Taner Ay’ın ailesi açıklama yaptı. Açıklamada Taner Ay hakkındaki iddiaların yalan olduğu savunulurken;  iddiaları ispat edene 1 milyon avro verileceği söylendi.

Taner Ay’ın ailesinden iddialar hakkında açıklama: İspatlayana 1 milyon avro

Almaya hükümeti tarafından suç örgütü olarak nitelendirilen Almanyalı Osmanlılar isimli çeteyle bağlantılı olduğu öne sürülen Taner Ay, Bulgaristan’da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdiği belirtilmişti. Ayın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi isimlerle fotoğrafları bulunuyor. Taner Ay ayrıca, Beştepe’den, Özel Harekât Dairesi’nden, Yargı Yılı açılış töreninden paylaştığı fotoğraflar basında yer almıştı.

Taner Ay’a yönelik ciddi iddialar da bulunuyor. Suç örgütü lideri Sedat Peker, yayımladığı videolardan birinde AKP MKYK Üyesi ve eski Milletvekili Metin Külünk’ün Osmanen Germania’ya (Almanyalı Osmanlılar) para yolladığını söylemişti. Yasaklı örgütü de Taner Ay’ın yönettiği konuşuluyordu. Diğer yandan Ay’ın, uzun namlulu silahlarla çekildiği birçok fotoğraf sosyal medyada paylaşılmıştı.

Kırşehir Haber Vakti sitesinde yer alan habere göre; Taner Ay’ın ölmesinin ardından tekrar gündeme gelen iddialara Ay ailesinden açıklama geldi. Söz konusu iddiaları reddeden aile, Ay’la ilgili yapılan ve "iftira niteliği taşıdığı" öne sürülen iddialar için hukuki süreç başlattıklarını duyurdu. Aile, bu iddiaları ispat edene de 1 milyon avro verileceğini söyledi.

YÖNETİCİSİ OLMADIĞI İLERİ SÜRÜLDÜ

Kırşehirli olan Ay ailesi tarafından yapılan açıklamada, Taner Ay’ın “Almanyalı Osmanlılar” yöneticisi olmadığı savunularak, hukuki işlem başlatıldığı söylendi. Açıklamada, Taner Ay’ın Almanya’da mahkeme kararıyla yasaklanan Osmanen Germania adlı grupla ilişkisi olduğu, Türkiye hükümetinin bu gruba destek olduğu, Taner Ay’ın hükümetle grup ikisi arasındaki ilişkiyi kontrol ettiği ve bir mafya liderinden para aldığı iddiaları için ‘tamamen asılsız’ denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu, işi gerçekten yapan kişileri gizleme, onları temize çıkarma, doğruların ortaya çıkmasını engelleme amacıyla yapılan planlı bir yön saptırma ve yıpratma operasyonudur. Taner Ay’ın iddia edilen ne Osmanen Germania grubuyla ne de dünyanın herhangi bir yerinde faaliyet gösteren herhangi bir illegal grup ile hiçbir zaman ilişkisi olmamıştır. Biz ‘Osmanen Germania grubu temizdir’ demiyoruz. Biz ‘Taner Ay hakkında bu gruba üye olduğu ile ilgili hiçbir iddianame, hiçbir soruşturma, hiçbir ifade verme, hiçbir mahkeme kararı yok’ diyoruz. Delilsiz, ispatsız, sadece sosyal medyada yer alan 1-2 fotoğraftan suçlu çıkarmak, kişilik haklarına iftira atmak, hakkaniyet ilkesi ile bağdaşmayıp insanlığın ve hukukun tüm evrensel ilkelerine aykırıdır.”

PARA TEKLİFİ

Ay ailesi tarafından yapılan açıklamada ayrıca, “Suçlamaları ispat edenlere 1 milyon vermeye hazırız. Eğer ispatlayamazlarsa, ispat edene vereceğimizi ilan ettiğimiz o 1 milyon avroyu iftira atanların cezalandırılması için kullanacağız” denildi.