Geçmişte AKP'den milletvekili aday adayı olan, partinin Meclis'teki grup toplantıalrına katılan, Erdoğan'ın talimatıyla dolar bozduran eski futbolcu Tanju Çolak, "Cumhurbaşkanını seviyorum ama artık AKP ile aynı düşüncede değilim" dedi. Çolak öte yandan, Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transfer olurken bonservis ücretinin dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından örtülü ödenekten karşılandığını iddia etti. Dönemin Fenerbahçe Başkanı Metin Aşık’ın oğlu Murat Aşık ise “Çolak’ın parasını babam ve 3 yönetici verdi” dedi.

Tanju Çolak'tan Erdoğan'a çalım: Artık AKP ile aynı düşüncede değilim

Eski futbolcu Tanju Çolak, katıldığı Haber Global yayınında 'artık AKP ile aynı düşüncede olmadığını' söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, dolarlarını Türk Lirası'na çevirdiği görüntüler çok konuşulan ve geçmişte AKP'nin Meclis'teki grup toplantılarına katılan Çolak, dün gece yayınlanan "Yüz Yüze" programda şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'den milletvekilliğine adaylığımı koydum. Ankara'da mülakata gittik. Giren hemen çıkıyor. Ben içeri girdim, kronometreye bastım. Karşımdakiler, 'Sen benim efsanemizsin' dediler. Ben 30 dakika konuştum beni dinlediler. Oradan birine, ben TRT'ye çıkamıyorum, dedim. Siyasi olarak aynı düşüncede değilim. Artık gerçek değerimizi kabullenen bir diğer tarafta olmak istiyorum. Üzülüyorum, değer kıymet bilinmediği için. Öyle büyük paralar bozdurdum ki. Sadece sevgi saygı bekledim. Avrupa Gol Kralı'yım biraz değer ya. Cumhurbaşkanını seviyorum ama artık AKP ile aynı düşüncede değilim."

‘O PARA TURGUT ÖZAL’IN ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİNDEN GELDİ’

Öte yandan Çolak, Fenerbahçe’ye transfer olduğu süreçte bonservis ücretinin dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal’a verilen örtülü ödenekten karşılandığını öne sürdü. Çolak’ın bu sözlerinin ardından Murat Aşık, “Çolak’ın parasını babam ve 3 yönetici verdi” dedi.

Çolak, Fenerbahçe’nin kendisini Galatasaray’dan transfer almak için verdiği paranın Turgut Özal’ın ödeneğinden karşılandığını söyledi. Çolak, “Fenerbahçe Galatasaray’a 4,5 milyon para verdi. O para nereden geldi biliyor musun? Turgut Özal’ın örtülü ödeneğinden. Çünkü o kadar para verilemez. Böyle büyük para yok Fenerbahçe’de. Özal, hasta Fenerbahçeliydi. Rıdvan ile ikimizi Taksim’de Ordu Evi var ya, ayda bir oraya futbol sohbetine giderdik Sayın Turgut Özal ile” dedi.

MURAT AŞIK’TAN YANIT

Tanju Çolak’ın ‘örtülü ödenek’ iddiasına dönemin Fenerbahçe Başkanı Metin Aşık’ın oğlu Murat Aşık, sosyal medya hesabından yanıt verdi. Murat Aşık şu ifadelere yer verdi:

“Sanırım olayı kendisine yanlış anlatmışlar. Paranın yüzde 50’sini dönemin kulüp başkanı Metin Aşık, geri kalan yüzde 50’sini 3 yönetim kurulu üyesi, (yanlış hatırlamıyorsam Aziz Yıldırım, Osman Yalçın ve Vefa Küçük) ödedi. Bugüne kadar böyle bir açıklaması yoktu 30 senedir.”