Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkiye Değişim Partisi'ne bilgisi dışında Kilis'ten üye yapıldığını belirterek, "Bununla ilgili avukatım aracılığıyla suç duyurusunda bulunduk. İncelemenin derhal ve ivedilikle yapılmasını bekliyorum hükümetten" ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan'dan parti üyeliği açıklaması: Suç duyurusunda bulunduk

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bilgisi dışında Türkiye Değişim Partisi'ne (TDP) üye yapıldığını belirtti.

CHP Yüksek Disiplin Kurulunca (YDK), hakkında "partiden bir yıl geçici çıkarma" cezası verilen Özcan, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP'den üyeliğinin silinmesinin ardından TDP'ye isteği dışında üye kaydının yapıldığını belirterek, durumu CHP'li bir parti çalışanın kendisine ilettiğini söyledi.

Bunun üzerine harekete geçtiğini dile getiren Özcan, "e-Devlet'e girdim; 2022 yılının ikinci yarısında, yani bu eylül olabilir benim ihracımdan sonra, Türkiye Değişim Partisi'ne Kilis'ten üye olmuşum ve aktif üyeymişim. Bağımsızım zannederken, Türkiye Değişim Partisinin Bolu Belediye Başkanıymışım." diye konuştu.

Bu durumun basit bir hata olarak görülemeyeceğini, konuyu yargıya taşıyacağını belirten Özcan, "Bununla ilgili avukatım aracılığıyla suç duyurusunda bulunduk. İncelemenin derhal ve ivedilikle yapılmasını bekliyorum hükümetten" dedi.