Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sığınmacılar konusunda yaptığı uygulamalar sonrası bazı tehditler aldığını söyledi. Başkan Özcan, “Söylediğim birçok konudan dolayı tehdit alıyorum. Övgü alırken nasıl gaza gelmiyorsam tehdit alınca da korkmuyorum. Demirden korksak trene binmezdik” dedi.

Tanju Özcan: Tehdit alıyorum

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi Toplantı Salonu’nda gazetecilere gündeme dair açıklama yaptı.

ANKA'nın haberine göre Bolu’da yaşayan geçici sığınmacıların su ücretlerine 10 kat zam ve nikah ücretlerinin de 100 bin liraya çıkarıldığını duyurmasının ardından tehdit alıp almadığı ile ilgili soru üstüne Özcan, şu yanıtı verdi:

“Tabii tehditler alıyorum. Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamaz. Ben inançlı bir insanım. Allah hepimize bir vade biçmiş ve o vadenin ne zaman sona ereceğini Allah bilir. Söylediğim birçok konudan dolayı tehdit alıyorum. Övgü alırken nasıl gaza gelmiyorsam tehdit alınca da korkmuyorum. Demirden korksak trene binmezdik.”

Bolu Belediye Meclisi tarafından yabancılardan su ücretlerinin dolar kuru üzerinden alınması ve yabancı uyrukluların nikah ücretlerinin 100 bin TL olmasıyla ilgili karar oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Belediye başkanı seçilmesinin ardından mültecilere karşı ayrımcı uygulamaları ile gündeme gelen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "İki yabancı uyruklu kişi Bolu’da evlenirse nikah ücreti 100 bin TL olacak. Bunun kararını aldık. Bolu’da oturma izni almış olan geçici sığınmacılarla ilgili bir tarife oluşturduk. Yabancı uyruklu kişilerin resmi para birimi TL değil. Biz de bunu Amerikan Doları olarak belirledik. Dijital sayaç kullanıyorsa saati aldığı gün Merkez Bankası’nın efektif satış rakamı neyse o fiyattan TL’ye güncellenecek" demişti.