CHP'li Özkoç’un Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirme süreci ile ilgili Adalet Bakanlığı’na bağlı Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na yaptığı başvuruya “Bu soruya yanıt verecek bir komisyonumuz yok” yanıtı verildi

Tank Palet sorusuna tepki çeken yanıt: Cevap verecek bir kurulumuz yok

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Tank Palet Fabrikasının özelleştirilmesi süreci ile ilgili suç duyurusunda bulunarak konuyu yargıya taşıyan CHP, değeri 20 milyar dolar olarak tahmin edilen Tank Palet Fabrikası’nın ihalesiz olarak BMC grubuna verilmesi ile ilgili CİMER’e ve Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Adalet Bakanlığı’na bağlı Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na yaptığı başvuruya geçen hafta yanıt geldi. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’nün verdiği yanıtta kurul sekretaryası oluşturulmadığı için soruların cevaplanmayacağı bildirildi.

DAVA AÇACAĞIM

Adalet Bakanlığının yanıtı ile ilgili BirGün’e konuşan CHP’li Özkoç, “Bir buçuk yıl önce oluşturulan birime ait bir kurulun henüz oluşturulmaması skandaldır. Kasım ayına kadar sorularıma yanıt alamazsam dava açacağım” dedi.

SAKLADIKLARI VAR

CİMER’in ve Adalet Bakanlığının sorularını yanıtsız bırakmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Özkoç, “Yaşanan bu durumun tek bir sebebi olabilir. Gerçekten saklayacak bir şeyleri var. Katar ordusu Arap birliğine bağlı. Bu örgüt, ‘Türkiye’nin Suriye’ye girişi doğru değil’ dedi. Bir yandan da ABD ile Doğu Akdeniz’de Türkiye çıkarlarına aykırı doğalgaz ve petrol de aranıyor. Ambargo uygulanmasına karar verilirse ve Arap Birliği de buna uyarsa ülkemin hali ne olacak?” diye konuştu.

cukurda-defineci-avi-540867-1.