Teknik direktörü olduğu kulüp küme düşme potasındayken Arjantin Futbol Federasyonu küme düşürülme uygulamasını 2 yıl boyunca askıya aldı. Futbol efsanesi Maradona, Gimnasia ile iki yıl daha ligde kalacak

'Tanrının Eli' Maradona için yine devrede

BirGün Dış Haberler Servisi

Arjantin Futbol Federasyonu, ülke futbolunun yeniden yapılandırılması yönünde karar vererek, Maradona'nın kulübü Gimnasia'nın küme düşürülmesini iki sezon askıya aldı. Bu karar yeni bir 'tanrının eli' tartışmasına sebep oldu. Gimnasia kulübü ligin en alt sıralarında bulunuyor.

tanrinin-eli-maradona-icin-yine-devrede-723961-1.

Federasyonun kararına katılmadığını söyleyen Maradona, "Bu olay bizim başımıza geldi ve çoğu insan bunu yeni 'tanrının eli' vakası olarak adlandırıyor" dedi. Bunun takımına "ödül" olduğunu söyleyen Maradona, "Ancak bugün bu elin pandemiye karşı bize yardımcı olmasını diliyorum ki insanlar saglık ve mutlulukla hayatlarını yaşayabilsinler" seklinde konuştu.

1986 Dünya Kupasında Maradona'nın Arjantin Milli Takımı formasıyla Ingiltere'ye karşı eliyle attığı gol tarihe "tanrının eli" olarak geçmişti.

FUTBOLU ÇOK ÖZLEDİM

Arjantin'in efsane futbolcularından Maradona, ülkesinde El Dia de La Plata gazetesine konuşmuş ve "Futbolu çok özledim" mesajı vermişti.

Bütün dünyada olduğu gibi Arjantin'de de garip durumun yaşandığını aktaran Maradona, "Estancia Chica'ya (Gimnasia'nın antrenman tesisleri) dönüp çocuklarımla tekrar çalışmaya başlamayı 4 gözle bekliyorum. Uzun bir tatilden döndükten sonra kız arkadaşımı görecekmişim gibi hissediyorum." ifadelerini kullanmıştı

Futbolcularıyla sürekli temas halinde olduklarını aktaran 59 yaşındaki teknik adam, takımının düşme hattına yakın olmasıyla ilgi soruya, "Yaptığımız çalışmalarla düşme hattından uzaklaşıyorduk. Şu an federasyonun kararın bekliyoruz. Bütün olası senaryolar üzerine hazırlıklıyız." cevabını vermişti.

Kaynak: Reuters