Emekli amirallerin Montrö bildirisiyle başlayan ve AKP'lilerin 'darbe gündemi' oluşturmak için çabaladığı tartışmalara Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürlüğü de girdi.

Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürlüğü'nden emekli amirallerin Montrö bildirisine tepki

Emekli amirallerin Montrö ve 'sarıklı amiral' ile ilgili bildirisiyle AKP'lilerin başlattığı 'darbe' gündeminde ilginç bir gelişme yaşandı.

Kuvvet komutanlıkları, bakanlıklar, YÖK, üniversiteler, emniyet müdürlüklerinin ardından Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürlüğü de bildiriye tepki olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun paylaştığı görselle "Biz buradayız! Devletimize, Milletimize, demokrasiye ve hükümetimize sonuna kadar sadık ve bağlıyız," açıklamasında bulundu.

Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürü Hasan Dayıkaraca ile Şube Müdürü Erkan Hancıoğlu'nun da takip ettiği Twitter hesabından yapılan açıklama sosyal medyada alay konusu da oldu.

EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİ

104 emekli amiral, Montrö tartışmaları ve ‘takkeli’ Tuğamiral Mehmet Sarı ile ilgili bildiri yayımlamıştı.. Bildiride, “Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz” denilmişti. Saray ve AKP sözcüleri ise bildiriye tepki göstermişti.

Bildiride, Montrö'nün Türkiye’nin haklarını en iyi şekilde koruyan bir anlaşma olduğu kaydedilerek şu ifadelere yer verilmişti:

“Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye’ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir. Montrö, Türkiye’nin II. Dünya Savaşında tarafsızlığını korumasına imkân yaratmıştır. Bu ve benzeri nedenlerle, Türkiye’nin bekasında önemli bir yer tutan Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz.”