Fenerbahçeli taraftarların yasak nedeniyle tribünden takip edemeyeceği derbide satışa sunulan deplasman biletleri Beşiktaşlı taraftarlar tarafından 60 saniye içinde tüketildi.

Taraftar aşkı
Fotoğraf: Depo Photos

Spor Servisi

Tüm Türkiye'de gözlerin çevrildiği hafta sonunda oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi kapalı gişe. Beşiktaş taraftarı dün de en ucuzunun 270 TL'den satışa çıkarıldığı derbi biletlerini 60 saniyede tüketti.

Spor Toto Süper Lig’in 8’nci haftasında 2 Ekim Pazar günü Vodafone Park’ta oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarların yasak nedeniyle tribünden takip edemeyeceği derbide deplasman tribünü biletleri de satışa sunuldu.

Dün saat 10.00’da satışa çıkarılan biletler anında tükendi. Bilet satışı yapılan siteye akın eden Beşiktaş taraftarları 1 dakika içerisinde satışa sunulan tüm biletleri satın aldı. Pazar günü saat 20.00’de başlayacak maçın bilet fiyatları 270 TL ile 4 bin 580 TL arasında değişiyor.

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Beşiktaş Kulübü'nden karşılaşmanın biletleri hakkında yapılan açıklamada, "Misafir tribünü, rakip takım taraftarı için satışa kapalı olacak, söz konusu koltuklar Beşiktaş taraftarları için satışa sunulacaktır" denilmişti.

FENERBAHÇE TARAFTARI DERBİDE YOK

Beşiktaş-Fenerbahçe maçında sarı-lacivertli taraftarlar yer almayacak. Sezon başında TFF'den yapılan açıklamada, deplasman yasağının kaldırıldığı belirtilmesine rağmen 3 büyükler arasındaki maçlar için "Ev sahibi kulüplerin, misafir takımın yazılı onayı ve İl veya İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nun kararı ile, en fazla yüzde 10 olan misafir takım seyirci kapasitesi yüzde 30’a çıkartılmıştır. Ev sahibi kulüplerin, stadyum oturma kapasitesinin en az yüzde 5’i oranında misafir takım seyircileri için yer ayırma zorunluluğu devam edecektir. Buna ilaveten, iki kulübün anlaşması ve İl veya İlçe Spor Güvenlik Kurulları’nın uygun görmesi halinde, misafir takım tribünleri, ev sahibi kulüpler tarafından kullanılabilecektir" denilmişti. Yapılan görüşmelerde, İl Güvenlik Kurulu, Fenerbahçe taraftarlarının deplasmana gitmemesini uygun görürken, kulüpler de bu doğrultuda anlaşma sağladı. Ligin ikinci yarısında Fenerbahçe deplasmanına da Beşiktaş taraftarının alınmaması bekleniyor.

***

33 BİN BİLETİN SATILDIĞI ADANA’DA 100 METREKARELİK EKRAN KURULUYOR

Bu hafta sonu oynanacak olan Adana Demirspor-Galatasaray maçı için 100 matrekarelik ekran kuruluyor. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında 1 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de oynanacak Adana Demirspor - Galatasaray maçını Yüreğir Millet Bahçesi’nde kuracakları 100 metrekarelik dev ekranda yayınlayacaklarını duyurdu. 33 bin kapasiteli Yeni Adana Stadyumu’nda oynanacak müsabakanın biletleri 19 Eylül’de satışa çıkarılmış, taraftarın yoğun ilgisiyle kısa sürede tükenmişti.