Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde yoluna dolu dizgin devam ediyor. Siyah-beyazlılar deplasmanda geçen sezonun yarı finalisti Monaco’yu 2-1 mağlup etti ve ikinci tur yolunda dev bir adım attı. Kara Kartal’ın maçtaki gollerini Cenk Tosun kaydetti

Tarih böyle yazılır

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ndeki koşusunu sürdürdü ve Monaco deplasmanında 2-1 kazanarak grubun zirvesindeki yerini perçinledi.

Monaco, istikrarı yakalamış bir ekip. Evet, geçtiğimiz sezondan bu yana önemli kozlarını kaybettiler, ancak Ligue 1’de zirveyi takibi sürdürüyorlar. Ligde 29 gol atan PSG’den sadece 5 gol daha az attılar. Bunu da Mbappe’nin bir takımdan diğer takıma gidişine sayabiliriz belki de. Teknik direktörleri Leonardo Jardim’in dün akşamki maç öncesi hücum hattına oldukça fazla güvenmesinin arkasında da bu yatıyor. Özellikle ilk yarıda Balde ve Tielemans’ı Falcao’nun yanına sokmak için oldukça çabaladılar, ancak oyunda olduğu sürede Tolgay ve alışıldığı gibi Atiba gerektiğinde kenarlara açılarak onları durdurma planının uygulanmasına yardımcı oldular. Bunu başardıktan sonra iş siyah-beyazlıların meşhur kare asına kalmıştı, yani Talisca, Babel, Quaresma ve Cenk dörtlüsüne.

Zor oyuncu Ricardo Quaresma. Hem takım arkadaşları hem de kenardaki teknik direktörü için. 34. dakikada Beşiktaş’ın rakibine çok çabuk cevap verdiği golün pasını, rakip kale sahasına kadar girmiş iki takım arkadaşının ikisinin de vuracağı şekilde indirene kadar ortalıkta pek görünmüyordu, daha doğrusu görünüyordu ama neredeyse buluştuğu tüm topları ezerek. Ancak o dakikada Monaco’nun üstünlüğünün uzamasına izin vermedi. Tabii bu gol özelinde olmasa da genel olarak Cenk Tosun’a da değinelim. Beşiktaşlı futbolcu için nerede ise her maçta gol atacağını hissettiriyor diyebiliriz, daha da önemlisi hissettirmekle kalmıyor artık yakaladığında cezayı kesen bir golcüye dönüşüyor. Bir not da Caner için verelim. Fransız spikerler maçın son dakikasına girerken onu öve öve bitiremediler ve hem defansif hem de ofansif anlamda komple bir sol bek olduğundan bahsettiler.

Maçın 65. dakikasından itibaren, skor üstünlüğünün de etkisiyle önemli bir şey oldu. Beşiktaş her geçen dakikayla rakibe bu maçı kazanacağını kabullendirdi adeta. Grupta 3 maçta 9 puan yapmanın ötesinde bir şey bu bahsettiğimiz. Şampiyonlar Ligi gibi, dünya futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonunda rakiplerinize, bileğinizin bükülemeyeceğinin mesajını verdiğinizde büyük yol kat etmişsiniz demektir. Bu mesajı 2000-02 yılları arasında Galatasaray, Avrupalı rakiplerine veriyordu, ancak unutmayalım ne Terim ne Lucescu hiçbir zaman grup maçlarına 3 maçta 9 puanla başlamamışlardı.

Grubun puan durumu ve gidişi Şenol Güneş’in takımının gruptan rahatlıkla lider çıkacağını gösteriyor. Daha ağustos ayında 2 takımımızın veda ettiği Avrupa arenasında oldukça ihtiyacımız olan bir performans.