Tarih bunu da yazdı

Dolmabahçe'de tarihi akşam. Şampiyonlar Ligi'ne dört maçta 10 puan toplayarak başlayan Beşiktaş, deplasmanda paraladığı Porto'yu ağırlıyor. Evdeki hesap Çarşı'ya uyuyor, bir puan bile siyah-beyazlıları gruptan lider çıkarıyor. Hattâ bu ülke futbol tarihinde de ilk olacak. Aksi takdirde derseniz... Onu şimdi hiç düşünmemeli, olasılıkları sonra irdelemeli...

Devler arenasında namağlup olan Avrupa fatihi beklenen kadrosuyla başlıyor. Şenol Güneş orta sahayı Atiba ile Tolgay'a teslim etmiş. Baskılı oynadığı Akhisar karşılaşmasında iki puan bırakan Kartal, işi bitirip rahat bir nefes almak istiyor. Cuma akşamı sakatlığı nedeniyle sahne alamayan Pepe'nin varlığı tribünlerin yüreğine su serpiyor. Burada elde edilecek sonuç, deneyimli hocanın talebeleri için hem tur, hem de lige daha çok konsantre olmak demek.

Muhteşem bir atmosferde demir aldı karşılaşma. İlk dakikalarda daha çok temsilcimizin kalesinde görülen Porto çok da etkili olamıyordu. Hemen oyunu dengeleyen Beşiktaş kontrolü rakibine bırakmıyordu.

Her şey istediğimiz gibi gidiyor derken, Portekizliler bir anda öne geçmişti. 29'da ceza sahasına tüm takımlarımızın orta yapacakları yerden paslaşılarak kullanılan serbest atış tabelayı değiştirmişti. Telles-Ricardo Pereira-Felipe üçgeni bulmuştu. Güzel organizasyonda son vuruşu Felipe yapmıştı.

Birkaç dakika sonra Quaresma'ın sert şutunu Sa müthiş çıkarmıştı. Portekizli yıldız kalbinin asıl sahibini ürememişti. 41'de skor eşitleniyordu. Rakibinden muhteşem sıyrılan Cenk Talisca'ya 'al da at' demişti. Ev sahibinin formda futbolcusu golü adeta yoktan var etmişti.

İkinci devre her şeye gebeydi...

Soyunma odasından Tosic dönmemiş, yerine Medel girmişti. 57'de Babel nefis getirmiş, şutu üst direkte patlamıştı. İkinci yarının ilk çeyreğinde Beşiktaş çimlerde adeta şiir yazıyordu. 62'de eski Beşiktaşlı Aboubakar'ın sürüklediği akında top önünde biten Ricardo Pereira kötü vurmuştu.

İlerleyen dakikalarda birlikte taraflar oyunu biraz rölantiye alıyordu. Bu sonuç Porto'yu da son haftaya ikinci sırada götürüyordu. Zaman bir türlü geçmek bilmiyordu. Uzatmalarda Q7'iyi çıkaran Güneş oyuncusunu alkışlatıyordu. Lahoz'un son düdüğü turu getiriyordu.

Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'nde beş maçtır yenilmeyen Beşiktaş, grubunu lider bitiren ilk Türk takımı oldu. Başta Şenol Güneş olmak üzere tüm futbolcuları ayakta alkışlamak gerekiyor. Bir sonraki turda çıkacak rakip şimdiden papatya falı baktırıyor. Son karşılaşmayı oynamadan bunu başarmak hakikaten muhteşem. Helal olsun!