Türkiye basketbolunun tarihi sezonuna Anadolu Efes, bir numaralı kupayı alarak noktayı koydu. Real Madrid’i 58-57 yenen lacivert-beyazlılar, üst üste ikinci Euroleague şampiyonluğunu kazanarak büyük başarıya imza attı.

Tarih makinesi!

Ezgi Can CEYLAN

Avrupa basketbolunun zirvesinde kazanan yine Anadolu Efes oldu. Real Madrid’i 58-57 mağlup eden lacivert-beyazlılar üst üste ikinci defa Avrupa’nın zirvesine çıktı. İlk çeyreğe iki takım da hücumda tutuk başlarken Real Madrid’in dev pivotu Tavares’in 2000 Shaq performansı periyoda damga vurdu. Real Madrid’in aldığı 7 hücum ribaundunun yanı sıra 12 de sayı atan Tavares bunun yanı sıra 2 de faul yaptı. Anadolu Efes ise bu periyotta yıldızları Micic ve Larkin’in çabasıyla ayakta durmayı başardı.

SKOR DÜŞÜKTÜ

İkinci çeyrek de ilk periyot gibi dengeli başladı. Tavares’in faul problemi yaşamasının ardından daha kısa bir 5’e dönen Ergin Ataman’ın periyodun ortalarına doğru oyunda kontrolü kaybetti. Bir ara fark 7’ye kadar çıkınca yine Micic ve Larkin’in reaksiyonuyla periyodun sonlarına daha dengeli gidildi. Böylece ilk yarı Real Madrid’in 34-29 üstünlüğüyle sona erdi.

Üçüncü çeyreğin başında Real Madrid oyunun hâkimiydi. Efes bir türlü istediklerini uygulayamazken, Real’de hücumda kısır kaldı. Çeyreğin sonlarına doğru Larkin’in çabasıyla farkı eriten lacivert-beyazlılar periyot biterken sadece iki sayı gerideydi: 42-40. Karar periyotuna rakibine oranla çok daha iyi başlayan Efes Tibor Pleiss’ın etkili oyunuyla skorda üstünlüğünü eline aldı. Son anları nefes kesen maçı Efes 58-57 kazandı ve üst üste ikinci defa Avrupa şampiyonu oldu. Öte yandan Final Four’un en değerli oyuncusu Vasilije Micić oldu.