Küba Dışişleri Bakanlığı, Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro ile aynı gün yaşama veda eden Diego Armando Maradona için mesaj yayımladı. İki isim arasındaki dostluğa dikkat çekilen açıklamada, "Tarih onların aynı gün gitmelerini istedi" denildi.

"Tarih onların aynı gün gitmelerini istedi"

Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona 60 yaşında hayatını kaybetti.

Maradona, Küba Devrimi'nin önderi Fidel Castro ile aynı günde yaşama veda etti.

Castro, 25 Kasım 2016'da yaşamını yitirmişti.

Küba Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda iki isim arasındaki dostluğa dikkat çekildi ve "Tarih onların aynı gün gitmelerini istedi" denildi.

tarih-onlarin-ayni-gun-gitmelerini-istedi-809338-1.

"FİDEL'E AŞIK OLDUM"

Diego Armando Maradona, yönetmen Emir Kusturica'ya kendi hayatının konu alındığı 'Maradona by Kusturica' belgeselinde Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro ile tanışmasını ve Güney Amerika'yı anlatmıştı.

T24'ün aktardığına göre, Maradona belgeselde Castro için "1987 ile Fidel ile tanıştım. Che, Arjantin ve Küba hakkında 5 saat konuştuk ve Fidel'e aşık oldum. Bölgesini koruyan bir canavar gibi görünüyordu" ifadelerini kullanıyor.

Ülkesinde politikacıların hepsinin siyasetle birlikte zengin olduğuna dikkat çeken Maradona, "Fidel hırsızlıkla suçlanmayacak tek politikacı... Tabii ona politikacı diyebilirsek... O, 'Ülkem için, toprağı için canımı ortaya koydum' diyebilecek tek politikacı. O bir devrimci..." diyor.

tarih-onlarin-ayni-gun-gitmelerini-istedi-809339-1.