Gaziantepspor'u 4-0 mağlup eden Beşiktaş, üst üste ikinci tarihinde ise 15'inci şampiyonluğunu kazandı

Tarihe bir pençe daha!

Gaziantep'te taç töreni. Ligden düşmüş ev sahibi kendisi için formalite karşılaşmasında sıralamanın en tepesindekini ağırlıyor. Beşiktaş için doksan dakika sonunda alınacak galibiyet meşaleleri yaktırıyor, kornalara bastırıyor. O üç puan, 25 senedir üst üste şampiyonluk kazanmamış camianın çeyrek asırlık nadasını sonlandırıyor, üçüncü yıldızı formaya taktırıyor.

Şenol Güneş kritik mücadeleye Cenk Tosun ve Aboubakar'la başlıyor. Quaresma'nın olmadığı düşünülünce, bu tercih anlaşılıyor. Daha önce de bu formüle sarılan deneyimli hoca, ununu elemiş, eleğini asmış rakibi karşısında tedbirden çok gol kovalayacak gibi duruyor. Kâğıt üstünde Kamerunlu kanatta, Cenk en uçta görünüyor. Her şeyden bağımsız bugün evdeki hesap Çarşı'ya uyuyor, zaten yenilenden bir fazla atmak Köyiçi'nde bayramı ilan ediyor.

Stadın oraya heykeli dikilse şaşırmayacağımız sezonun yıldızı Atiba'nın yokluğunda, orta saha Oğuzhan ile Tolgay'a teslim edilmiş. Düğünde onlar oynarsa, gerisi teferruat ya da başka bir deyişle halay! Kaleden savunmaya artık ezberlediğimiz ideal beşli çimlerde yerini almış. Mete Kalkavan'ın ilk düdüğüyle heyecan fırtınası demir alıyor.

Dakikalar henüz 6'yı gösteriyordu ki İstanbul ekibi öndeydi. Oğuzhan'dan topu alan Babel, ceza sahasının hafif dışından mermi gibi vurmuştu. Aradığı golü erken bulan lider hız kesmiyordu. Forvetler sürekli yer değiştiriyor, deplasman ekibi farkı artırmaya çalışıyordu. İlk golün sahibi, bu sefer 39'da asiste imza atıyordu. Babel'in bulduğu Oğuzhan nefis bir vuruşla köşede dinlenen örümceği uykusundan etmişti. Bir futbol mucizesi gerçekleşmedikçe iş bitmişti.

Ev sahibi ikinci yarıya daha istekli başlayınca, Şenol Güneş tedbiri elden bırakmıyor; Cenk'in yerine 60'ta Necip'i oyuna sürüyordu. Hemen akabinde Talisca'nın güzel şutu kaleyi yalıyordu. 66'da Talisca çaprazdan kullandığı nefis frikikle farkı üçe çıkarmıştı. Bayraklar dalgalanmaya, şampiyonluk marşları söylenmeye başlamıştı.

Kalan dakikalar artık formaliteden ibaret derken, 76'da Talisca muhteşem bir vuruşla kendisinin ikinci, takımının dördüncü golüne imza atmıştı. Sambacı'nın büyülü sol kramponu yine şiir yazmıştı! Taraftarın düğün alayına zorla son çeyrekte soktuğu Demba Ba'nın vuruşu direkten auta gidiyordu. Deneyimli hoca sakatlıktan dönen Caner'i de oyuna alıp değişiklikleri bitiyordu. Son düdük gelmeden Gaziantepspor teknik direktörü Bülent Uygun da rakip kulübeye gidip onları kutluyordu . Mete Kalkavan kaleci Fabri'den topu alınca nokta konmuştu!

2016-17 Turgay Şeren Sezonu'nun şampiyonu Beşiktaş! Şenol Güneş'in talebelerini ayakta alkışlamalı, yarışı buraya kadar sürükleyen Medipol Başakşehir'i de tebrik etmeli. Üçüncü yıldız tüm camiaya hayırlı uğurlu olsun!