Üsküdar'daki 244 yıllık tarihi Beylerbeyi Hamamı, 48 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. Hamamın, bir dönem Müzeyyen Senar, Huysuz Virjin gibi ünlü sanatçıları ağırladığı biliniyor.

Tarihi Beylerbeyi Hamamı 48 milyon liraya satışa çıktı
Fotoğraf: DHA

Üsküdar Yalıboyu Caddesi'ndeki I. Abdülhamid Han tarafından Rabia Sultan adına yapılan 244 yıllık tarihi Beylerbeyi Hamamı, hisse saghipleri tarafından 48 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Anıt Koruma ve Bakım Uzmanı Doç. Dr. Gamze Kaymak Heinz, 4 yıkanma, 14 giyinme odasıyla birlikte 698 metrekare net alana sahip hamam hakkında "Osmanlı mimarisini yansıtan bir eser. İdeal olan, yapının özgün işlevini devam ettirmesi. 2 kuşak sonra belki de çocuklarımız ya da torunlarımız sadece kitaplardan öğrenecekler" dedi.

Restorasyon projesi 6 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylanan, ikinci derece tarihi eser statüsüne sahip Beylerbeyi Hamamı'nın, bir dönem Müzeyyen Senar, Huysuz Virjin gibi ünlü sanatçıları da ağırladığı biliniyor.

Tarihi hamamın 19 hisse sahibinden Yüksel Bal, satış süreciyle ilgili bilgi verdi. Bal, "Hamam dedem tarafından 1964 yılında alınmış. O zaman 3 yaşındaydım. O günden bugüne önce dedem, sonra babam ve amcam tarafından 2012 yılına kadar çalıştırıldı. 5-6 yıl da ben idare ettim ama, daha sonra hamamlar iş yapmaz oldu ve burayı kapattık. 1993 yılına kadar buraya pazar da dahil günlük 150 kişi geliyordu. Son zamanlarda günde 5-10 kişiye düştü" diye konuştu.