Tarihi bir seçim yapacağız
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

İmamoğlu şunları söyledi: “Tarihi bir seçimin arifesindeyiz. Önümüzde iki seçenek. Ya değişime oy vereceğiz ve ülkeyi saplandığı bu bataklıktan, ekonomi çöküşünden, işsizlikten, yoksulluktan, adaletsizlikten hep birlikte kurtaracağız ya da cennet vatanımızın, bu güzel milletimizin göz göre göre bir girdabın içinde oradan oraya ne yazık ki savrulmasını seyredeceğiz. Sizlere güvenimiz sonsuz. Bu ülkenin gidişatına seyirci kalmayacağınızı biliyoruz. Bakın; dört yıl önceyi hatırlayın. İstanbul’daki o kötü gidişe, İstanbul’a ihanet edenlere, İstanbul’u rant uğruna tepetaklak edenlere, orasını burasını çekiştirenlere, siz, hep birlikte ‘dur’ dediniz. ‘Dur’ dediniz ve durdurdunuz. Çeyrek asır boyunca bu şehri yönetenlerin iş yapamaz hale geldiğini sizler gördünüz. Değişim istediniz. ‘Bunlarla yürümez’ dediniz. Bizim için -hatırlayın- sizlere ne yalanlar söyledi. Ne dediler? ‘Bu adam gelirse, sosyal yardımlarınızı keserler’ dediler. Doğru mu? Bunu hem İstanbul için hem diğer şehirlerimiz için söylediler. Peki ne yaptı sizin bu kardeşiniz? Ekonomik zorlukların çok büyük olduğu dönemde, sosyal yardımları tam 5 katına çıkarttık. Keşke ülkeyi yoksullaştırmasalardı. Keşke ülkeyi kötüleştirmeseydiler de biz yoksulluğa katkı sunmasaydık. Ama ekonomiyi batırdılar.”

‘Yapamazsınız’ denilen birçok şeyi hayata geçirdiklerini ifade eden İmamoğlu şöyle devam etti: “Bu milleti, biz ayağa kaldıracağız. Hatırlayın ne dedik? ‘0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ulaşımı ücretsiz yapacağız’ dedik. Meydanlarını tek tek gezdi Sayın Cumhurbaşkanı, aday gibi bütün İstanbul’u dolaştı. Ne dedi? ‘Kimin parasını kime veriyorsun.’ Ben de ne dedim? ‘Milletin parasını millete veriyorum’ dedim. İstanbul’da nasıl 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ulaşımı ücretsiz yaptıysak, bundan sonra da hizmetlerimizi öyle yapacağız. İstihdam ofisleriyle 110 bine yakın insana iş bulduysak, yine öyle yapacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, 11 tane öğrenci yurdu açmışsak, öyle yapacağız. ‘Yapamaz’ dedikleri neleri yaptık?”