Edirne'de Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı tarihi bölgede hesapsız ve denetimsiz bir şekilde ağaç kesilmesi tepki çekti.

Tarihi bölgede ağaç kesilmesine tepki

Edirne’de tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’ndeki Tavuk Ormanı’ndaki ağaçların kimliği belirsiz kişilerce kesilmesine sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Bisiklet Topluluğu Koordinatörü Esra Bursalı, ağaçların hesapsızca ve denetimsizce kesilmesinin kendilerini çok üzdüğünü ifade etti.

Bursalı, “Buraya ziyarete geldiğim her seferde, el arabalarıyla taşınan yaş ağaçlar görüyorum ve çok üzülüyorum. Müdahale edemiyoruz. Bunun denetim altında tutulmadığını anlayamıyorum” diye konuştu.

Edirne Doğa Sporları Kulübü Başkanı Fatih Altun ise sadece, kendi tespit ettikleri yeni kesilmiş 23 yeni ağaç olduğunu kaydederek, şunlar söyledi:

“Daha da fazla var da içerilere girip göremedik. Dolayısıyla belki de 30 - 40 tane yeni kesilmiş, onun 2 - 3 katı da eski kesilmiş ağaçlar var. Bunların niçin kesildiğini anlamakta güçlük çekiyoruz çünkü içeride kendiliğinden, rüzgar nedeniyle devrilmiş ağaçlar var ve bunlar kuru odun olmak için oldukça uygun ama bunları kullanmak yerine bu gibi ağaçların alınmasının sırrını çözemedik.”

DHA